Cimbrisorul contine uleiuri volatile, taninuri, substante amare si albumina.
Beneficiile consumului de cimbrisor:
Componente cimbrisorului fac din aceasta planta un excelent remediu impotriva afectiuni pulmonare sau renale.Ceaiul de cimbrisor are, in primul rand, calitati expectorante, de aceea este un remediu indicat in tratamentul tusei convulsive, in bronsite, astm si alte afectiuni ale cailor respiratorii.
Cimbrisorul are actiune vermifuga, antibacteriana - ceaiul de cimbrisor baut dimineata, pe stomacul gol, ajuta la eliminarea parazitilor intestinali, informeaza agroromania.manager.ro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2021 - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
Incepand cu anul 2021 examenul de Evaluare Nationala de la finalul clasei a VIII-a se va desfasura conform noii programe aprobate de MEC prin Ordinul de ministru nr 3472 din 10 03 2020 Noua viziune precizata in documentele oficiale si exprimata in structura modificata radical a testelor pune accent pe capacitatile de tip...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ceaiul de cimbrisor are efect tonic si stimulent si este recomandat pentru combatere anemiilor.
Ceaiurile concentrate (3-4 lingurite de planta la o cana de apa clocotita) se pot folosi, dupa racire, ca apa de gura. Ceaiul concentrat de cimbrisor trateaza afectiunile gingiilor, elimina mirosul neplacut.
Se pot trata infectiile localizate la nivelul gatului, folosind ceai concentrat pentru gargara.
Uleiul concentrat de cimbrisor este un remediu foarte eficient impotriva reumatismului, durerilor de cap, migrenelor si senzatiilor de greata.
Cum se prepara infuzia de cimbrisor?
Peste o lingurita de planta uscata si maruntita se toarna 250 ml apa clocotita. Vasul se lasa cateva minute la infuzat, apoi ceaiul se strecoara si se bea cald.In medicina naturista, ceaiul de cimbrisor se administreaza in multe afectiuni:
- colici;
- dureri de cap;
- bronsita;
- tuse convulsiva;
- tuberculoza;
- tulburari gastrice;
- anemie;
- boli ale ficatului si rinichilor;
- reumatism;
- ulceratii ale pielii.
Mai multe informatii despre beneficiile si afectiunile tratate cu ajutorul ceaiurilor gasiti in articolul Ceaiuri din plante naturale>>
Sursa foto: www.sxc.hu
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.06
din 5
- 61 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole