Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta bogata in grasimi saturate creste riscul de cancer

de Alina Ilie la 2017-08-31
Dieta bogata in grasimi saturate creste riscul de cancer
Un studiu recent realizat in Statele Unite, citat de Reuters, arata ca persoanele care consuma o cantitate mare de grasimi saturate ce se regasesc in produse precum untul sau carnea de vita - au un risc mai mare de a dezvolta cancer de plamani in comparatie cu cei care nu le includ in dieta. Pe langa alimentatie, alti factori care duc la aparitia cancerului sunt fumatul, diabetul, obezitatea, sedentarismul, factorii genetici.


Pentru aceasta cercetare, oamenii de stiinta au analizat informatii din cadrul a zece cercetari publicate anterior in Statele Unite, Europa si Asia care au analizat modul in care aportul de grasimi din alimentatie influenteaza posibilitatea de imbolnavire de cancer de plamani. Studiile au insumat 1,4 milioane de participanti.

Asadar, conform cercetarii, persoanele care au consumat grasimi saturate au avut un risc cu 14% mai mare de cancer de plamani. In cazul fumatorilor, dieta bogata in grasimi suplimenteaza acest risc cu 15%. De asemenea, o dieta bogata in grasimi saturate pare sa accelereze declinul mental cu 5-6 ani comparativ cu o dieta saraca in aceste tipuri de grasimi.

"Descoperirile noastre sugereaza in special faptul ca reducerea consumului de grasimi saturate, in special in randul fumatorilor si a celor care s-au lasat recent de fumat ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerului de plamani'', a declarat coautoarea studiului, Danxia Yu, de la Centrul Medical al Universitatii Vanderbilt din Nashville, Tennessee.

Din cei 1,4 milioane de participanti, 18.822 au fost diagnosticati cu cancer pulmonar in timpul unei perioade medii de cercetare de peste noua ani.

Pentru mentinerea starii de sanatate, nutritonistii recomanda dieta DASH si dieta mediteraneana, ambele punand accentul pe uleiuri vegetale bogate in grasimi nesaturate, consumul de nuci, fructe, verdeata, lactate cu continut scazut de grasimi, cereale integrale, peste si carne de pasare si limitarea consumului de carne rosie, zahar si sare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi saturate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta nesanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0