Specialistii sustin ca majoritatea persoanelor care prezinta tulburari afective sezoniere suferade tulburari depresive majore, iar un procent de 20% au deja sau pot dezvolta tulburari bipolare.
Depresia sezoniera afecteaza mai mult femeile decat barbatii si apare de obicei dupa varsta de 20 de ani.
Femeile sunt mult mai afectate fata de barbati de depresia sezoniera, care isi face simtita prezenta dupa varsta de 20 de ani. Aparitia depresiei sezoniere se caracterizeaza prin greutate la trezirea de dimineata, somnolenta pe parcursul zilei, dificultatea de a suporta temperaturi scazute, nevoia de a manca mai mult in special carbohidrati si fast food, retragerea in sine, evitarea activitatilor amicale, sociale si chiar familiale, dificultate in concetrarea atentiei si realizarea eficienta a sarcinilor zilnice, tendinta de a dormi mai mult, dar fara cresterea nivelului de energie si de aici lipsa motivatiei si tendinta spre amanare.
Dereglarile conexe depresiei sunt provocate de sistemul nervos, ceea ce explica faptul ca procesul de comunicare nu mai este unul la fel de activ si eficient la persoanele afectate, conducand la izolarea sociala.
Un factor important il constituie si experientele personale sau profesionale nefaste, traume recente sau mai vechi netratate, care intaresc instalarea depresiei si pun atat sanatatea fizica, dar si pe cea psihica in stand-by.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
