Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vremea rece contribuie la aparitia depresiei de sezon

de Ana-Maria Tudor la 2014-10-20
Vremea rece contribuie la aparitia depresiei de sezon
Cu cat temperatura de afara este mai rece, cu atat sunt mai predispusi aparitiei depresiei, avertizeaza Asociatia Americana de Psihiatrie. La nivel global, depresia afecteaza aproximativ 350 de milioane de oameni, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.


Predispozitia aparitiei depresiei sezoniere este favorizata cu atat mai mult de vremea rece. Tulburarile afective sezoniere reprezinta un semn al unei depresii majore sau al unei tulburari bipolare, arata Asociatia Americana de Psihiatrie.

Specialistii sustin ca majoritatea persoanelor care prezinta tulburari afective sezoniere suferade tulburari depresive majore, iar un procent de 20% au deja sau pot dezvolta tulburari bipolare.

Depresia sezoniera afecteaza mai mult femeile decat barbatii si apare de obicei dupa varsta de 20 de ani.

Femeile sunt mult mai afectate fata de barbati de depresia sezoniera, care isi face simtita prezenta dupa varsta de 20 de ani. Aparitia depresiei sezoniere se caracterizeaza prin greutate la trezirea de dimineata, somnolenta pe parcursul zilei, dificultatea de a suporta temperaturi scazute, nevoia de a manca mai mult in special carbohidrati si fast food, retragerea in sine, evitarea activitatilor amicale, sociale si chiar familiale, dificultate in concetrarea atentiei si realizarea eficienta a sarcinilor zilnice, tendinta de a dormi mai mult, dar fara cresterea nivelului de energie si de aici lipsa motivatiei si tendinta spre amanare.

Dereglarile conexe depresiei sunt provocate de sistemul nervos, ceea ce explica faptul ca procesul de comunicare nu mai este unul la fel de activ si eficient la persoanele afectate, conducand la izolarea sociala.

Un factor important il constituie si experientele personale sau profesionale nefaste, traume recente sau mai vechi netratate, care intaresc instalarea depresiei si pun atat sanatatea fizica, dar si pe cea psihica in stand-by.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0