Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 vitamine si minerale care te ajuta sa ai oase mai sanatoase

de Sunt Fericita la 2017-10-20
4 vitamine si minerale care te ajuta sa ai oase mai sanatoase
Desi slabirea oaselor si a articulatiilor este o problema care apare la batranete, alimentatia de zi cu zi si aportul de vitamine si minerale poate preveni acest inconvenient. O alimentatie pentru oase sanatoase trebuie neaparat sa contina 4 vitamine si minerale: calciu, vitamina d, vitamina k si magneziu. Acestea sunt vitaminele de baza pentru a preveni slabirea oaselor.


Calciul

Este un lucru deja stiut ca ai nevoie de calciu pentru a avea oase sanatoase si puternice. Medicii recomanda 1.000 mg calciu pe zi pentru adulti, 1.300 mg pentru adolescenti si 1.200 mg de calciu pe zi pentru femeile peste 50 de ani si barbatii peste 70.Cea mai mare problema cand vine vorba de calciu este absorbtia acestuia. Pe masura ce corpul imbatraneste, isi pierde si capacitatea de a absorbi calciul, de aceea este preferabil sa iei doze mici de calciu de mai multe ori pe zi (400-500 mg o data), sau impreuna cu un supliment de vitamina D.

Vitamina D

Vitamina D este alt supliment esential pentru oase sanatoase, deoarece ajuta corpul sa absoarba calciul si astfel sa previna decalcifierea oaselor. Corpul produce si pastreaza in mod natural vitamina D atunci cand ne expunem la soare, insa producerea vitaminei D este influentata de factori precum locatia, perioada anului, culoarea inchisa sau deschisa a tenului. In afara de calea naturala, e bine sa iei din cand in cand suplimente de vitamina D: ca adult, ai nevoie de 800-1.000 mg zilnic.

Vitamina K

Vitamina K ajuta la producerea unei proteine numite oseocalcin, care atrage calciul spre oase si astfel ajuta la mentinerea densitatii oaselor. Pentru adulti, aportul este de 45-120 mg de vitamina k zilnic, insa nu trebuie luata decat la recomandarea medicului.

Magneziul

Magneziul ajuta la fixarea vitaminei D si este necesar pentru asimilarea calciului si in formarea oaselor. Odata cu inaintarea in varsta, organismul pierde mai mult magneziu si absoarbe mai putin aceasta vitamina. Este recomandat un supliment de 250-350 mg de magneziu pe zi.

Vitaminele si mineralele care te ajuta sa ai oase sanatoase si previn slabirea oaselor pot fi assimilate si din alimente, nu numai din suplimentele alimentare. Mai mult, o alimentatie sanatoasa si echilibrata va imbunatati cu mult starea de sanatate a organismului.

Legumele verzi si frunzele acestora contin cantitati mari de minerale, printre care magneziu, vitamina K si calciu. Magneziul se gaseste si in cerealele integrale si legume, ciocolata si produse lactate (care contin si calciu).

Surse naturale de magneziu si importanta acestui mineral pentru organism >>

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.2 din 5 - 28 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oase sanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calciu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina d

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina k

Cele mai citite articole

Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0