Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Briose cu dovleac si nuci

Briose cu dovleac si nuci
Briose cu dovleac si nuci

Briosele cu dovleac au o textura pufoasa si sunt un delicu perfect pentru o zi de toamna. Vezi mai jos care sunt ingredientele necesare pentru aceasta reteta!


Aceste minunate briose cu dovleac au o consistenta pufoasa, sunt aromate si sunt potrivite pentru micul dejun sau in orice moment al zilei.
Reteta de briose cu dovleac trebuie incercata macar o data!
Dovleacul abunda in vitamine si nutrienti esentiali pentru organism: vitamine (A, E, C), betacaroten, saruri minerale, fitosteroli.
Vitamina A mentine sanatatea inimii, a ochilor si a pielii, betacarotenul previne cresterea glicemiei, zincul este benefic in tulburari hormonale iar potasiul scade tensiunea arteriala.
Spalam si curatam dovleacul de samburi si-l taiem felii. Punem feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem pentru aproximativ o ora, la foc potrivit. Dovleacul e gata atunci cand prinde o crusta si la apasare cu degetul este moale.
Miezul se pune in blender si se mixeaza cateva secunde pana obtinem un piure, pe care il vom folosi la prepararea brioselor.
Din aceasta compozitie vor iesi 24 de briose (2 tavi).
Ingrediente:
- 240 g unt;
- 300 g zahar brun;
- 500 g piure de dovleac copt;
- 2 oua;
- 500 g faina;
- un plic de praf de copt;
- o lingurita de scortisoara;
- 100 g nuci.
Briose cu dovleac si nuci - mod de preparare
Untul, la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul brun (pana se topeste), apoi adaugam piureul de dovleac si ouale si omogenizam compozitia. Acum vom incorpora ingredientele solide (faina amestecata cu praful de copt, scortisoara, nucile maruntite).
Turnam compozitia in forma de briose (le umplem trei sferturi) si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute pana se rumenesc. Incercam briosele cu o scobitoare sa vedem daca s-au copt in interior.
Lasam sa se raceasca, apoi le putem servi.
Pofta buna!

Sursa foto: pinterest.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Spune-ne opinia ta despre "Briose cu dovleac si nuci"



2 + 7 =

Cele mai citite articole

Indiferent ca te implici mai mult ori mai putin intr-o relatie, hotararea de a incheia legatura ...
“Somnul de frumusete” nu este o simpla sintagma, ci reprezinta o realitate. Pe perioada somnului, ...
Produsele de machiaj au devenit in ultima perioada la fel de indispensabile precum hainele. Nu ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nu prea e bio dacă adăugați apa. Fructele spălate le ...
Va rog sa dati si cateva retete cu cartofi dulcI ,daca tot vorbiti despre ei.Mod de preparare prin ...
Este o masca nemaipomenita, chiar avem nevoie impotriva punctelor negre,pori deschisi plus ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton