Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cainele tau este mai inteligent decat credeai

Cainele tau este mai inteligent decat credeai
Cainii sunt unele din cele mai indragite animale de companie si se stie deja ca sunt foarte inteligenti si plini de compasiune. Din punct de vedere social, cainii sunt ca adolescentii; daca la aceasta calitate se adauga si un excelent simt al mirosului si auzului, avem un caine capabil sa citeasca complet omul, de la cea mai mica emotie pana la schimbarile chimice care au loc in organismul. Vezi cat de inteligent este, in realitate cainele tau...


Cainii pot simti tristetea. Cine are caine ar putea jura ca acestia devin mai atenti si mai blanzi atunci cand stapanul lor trece prin situatii dificile. E posibil ca aceste animale inteligente sa aiba un fel de radar cu care sa simta emotiile negative ale oamenilor? Un studiu mai vechi arata ca, intr-adevar, cainii abordeaza mai degraba persoanele care par suparate, decat pe cele fericite. Cu toate acestea, inca nu se poate spune despre caini ca pot sa simta empatie fata de oameni.
Cainii simt gelozie. Daca ai doua animale de companie si, cel putin pe moment, ii acorzi mai putina atentie cainelui, acesta va simti. Studiile au aratat ca atunci cand unii caini primesc recompense sau gustari pentru comportamente bune, cainii care au stat pe margine si nu au fost antrenati in activitate devin vizibil stresati - incep sa se scarpine, casca sau se ling pe bot. Cainii sunt sensibili la atentia pe care o primesc de la oamenii din jur sau de la stapanii lor si reactioneaza ca atare.
Cainii simt atunci cand prioritatile stapanului sau se schimba. Daca in casa apare un bebelus, animalul de companie va trece, cel mai probabil, pe locul doi in ceea ce priveste atentia si timpul petrecut impreuna. Cainii isi dau seama imediat cand nu mai sunt centrul atentiei si asta este o problema destul de serioasa pentru ei, deoarece pot deveni depresivi si letargici. Exista insa multe moduri in care ii poti arata ca este la fel de iubit: medicii veterinari recomanda ca bebelusul sa fie adus de la spital in doua paturici, dintre care una sa i se dea cainelui - acesta va indragi mirosul copilasului de la inceput si va simti ca nu este lasat pe dinafara.
Cainii receptioneaza sentimentele de manie. Daca patrupedul va simti asta de la cineva, va deveni supus, se va lasa in jos chelalaind sau scheunand.
Cainii simt intotdeauna frica. Cercetarile arata ca numai rasele precum doberman sau boxer sunt capabile de asta, mergand pana la a simti pericolul care il pandeste pe stapan numai citindu-i reactiile.
Ajungand la subtilitatile de care pot da dovada cainii, se spune ca acestia urmaresc interactiunile sociale ale stapanilor lor si reactioneaza in functie de asta. Un studiu realizat la universitatea din Michigan a presupus observarea a doi actori; unu din ei oferea cereale si carnati unui cersetor, pe cand celalalt l-a gonit - s-a dovedit ca patrupezii se apropiau mai des de actorul care era generos, decat de cel neprietenos.
Cainii simt boli precum cancerul. Nu este un mit urban, ci consecinta faptului ca patrupezii au mirosul de pana la 10.000 de ori mai bun, iar corpul emite mereu mirosuri specifice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre caine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre caini

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre simt

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0