Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copiii nascuti din tati in varsta sunt predispusi la probleme de sanatate

Copiii nascuti din tati in varsta sunt predispusi la probleme de sanatate
Barbatii nu trebuie sa amane momentul in care sa devina parinti, pentru ca pruncii lor au un risc dublu de a se naste cu mutatii genetice, ceea ce poate duce la probleme de sanatate, conform unui studiu citat de Business Insider.


Cercetatorii in problema fertilitatii s-au concentrat pana acum asupra impactului varstei mamei asupra sanatatii copilului, pentru ca fiii si fiicele femeilor cu varsta mai inaintata sunt supusi riscului de a face sindromul down si alte tulburari mai rare.
Dar un nou studiu publicat in revista Nature a aratat ca majoritatea mutatiilor genetice care apar la copii sunt transmise prin sperma, si nu prin ovul.
Desi majoritatea mutatiilor sunt inofensive si duc la diferentele intre oameni, unele sunt responsabile pentru boli, inclusiv autism si schizofrenie.
Studiul a  inclus 219 mame, tati si copii din Islanda si a conchis ca femeia contribuie cu aproximativ 15 mutatii ale copilului prin intermediului ovulului, indiferent de varsta cand l-a conceput.
Dar pentru ca spermatozoizii, spre deosebire de ovule, se multiplica constant, ei sunt mai predispusi la dezvoltarea de imperfectiuni pe masura ce tatal imbatraneste, la o rata de doua pe an.
Ceea ce inseamna ca un barbat de 20 de ani transmite aproximativ 25 de mutatii prin sperma si unul de 40 de ani, cam 65.
„Toate zonele genomului uman au fost, la un moment dat, mutatii, asa ca varietatea umana se datoreaza mutatiei”, spune Kari Stefansson, autor principal al studiului efectuat de DECODE Genetics, o companie islandeza. Iar „Varsta mai mare a tatalui are impact mai mare asupra sanatatii copilului. Femeile nu mai sunt in vizor acum”.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fertilitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tati

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0