La ce se refera o alimentatie sanatoasa?
O alimentatie sanatoasa trebuie sa includa un aport echilibrat de carbohidrati, proteine si grasimi. Este greu sa gasesti o definitie pentru “a manca sanatos”, insa multi experti considera ca o alimentatie sanatoasa inseamna “sa stii ceea ce trebuie sa mananci”.
Stilul de viata agitat isi pune amprenta asupra tuturor, insa indeosebi asupra femeilor. Vom vedea in continuare care sunt alimentele benefice pentru sanatate:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala 2021 clasa a VIII-a
Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a conform programei 2021 Elaborata de un grup de profesori coordonati de dna prof dr Oana Chelaru lucrarea are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de...
valabila 48h
1) Broccoli
Broccoli reprezinta o leguma gustoasa si sanatoasa, care contine zeci de nutrienti. Broccoli contine fibre solubile si insolubile in cantitati mari, vitamina C in cantitati uriase si vitamina K, necesara pentru o buna circulatie sanguina.
Consumul de broccoli are numeroase beneficii pentru sanatate, dintre care: reduce colesterolul, scade inflamatia si reactiile alergice, sustine sanatatea inimii si intareste oasele.
2) Caise uscate
Caisele proaspete constituie surse importante de nutrienti, insa, odata ce sunt deshidratate, unii nutrienti devin mai concentrati.
Astfel, caisele uscate furnizeaza o valoare nutritiva mai mare decat in cazul soiurilor proaspete.
Printre cele mai importante beneficii, se numara: ingrijirea pielii, imbunatatirea vederii si sprijinirea sistemului respirator.
3) Migdale
Migdalele reprezinta o adevarata sursa de sanatate, avand numeroase beneficii precum - imbunatatirea sistemului cardiovascular, mentinerea sanatatii oaselor, a dintilor si a pielii.
Migdalele sunt bogate in vitamina E, calciu, fosfor, fier si magneziu. De asemenea, ele contin zinc, seleniu, cupru si niacina.
4) Cereale integrale
Cerealele integrale se refera la cele nerafinate, carora nu li s-a indepartat invelisul exterior al bobului si nici germenii. Acestea sunt bogate in carbohidrati, fibre, grasimi sanatoase, vitamine, minerale, enzime vegetale si fitochimicale.
5) Portocale
Portocalele ofera numeroase beneficii pentru sanatate, printre care: imbunatatirea circulatiei sangelui, reducerea riscului dezvoltarii bolilor cardiovasculare sau ameliorarea capacitatii de concentrare.
Sursa foto: pexels.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole