Valori nutritionale
155 de grame de soia contine:
- Calorii: 189;
- Carbohidrati: 11,5 grame;
- Proteine: 16,9 grame;
- Grasimi: 8,1 grame;
- Fibre: 8.1 grame;
- Vitamina C: 16% din doza zilnica recomandata;
- Vitamina K: 52% din doza zilnica recomandata;
- Tiamina: 21% din doza zilnica recomandata;
- Riboflavina: 14% din doza zilnica recomandata;
- Acid folic: 121% din doza zilnica recomandata;
- Fier: 20% din doza zilnica recomandata;
- Magneziu: 25% din doza zilnica recomandata;
- Fosfor: 26% din doza zilnica recomandata;
- Potasiu: 19% din doza zilnica recomandata;
- Zinc: 14% din doza zilnica recomandata;
- Mangan: 79% din doza zilnica recomandata;
- Cupru: 19% din doza zilnica recomandata.
Soia ofera, de asemenea, un nivel scazut de vitamina E, niacina, vitamina B6 si acid pantotenic.
Iata care sunt principalele beneficii pentru sanatate!
Poate ajuta la scaderea colesterolului
Soia poate ajuta la scaderea colesterolului “rau”.
Mai multe studii arata ca consumul de produse din soia contribuie la reducerea colesterolului rau si la cresterea nivelului colesterolului bun.
Poate reduce simptomele menopauzei
Soia contine izoflavone, care pot fi un tratament natural in timpul menopauzei deoarece ofera beneficii si calitati importante pentru sanatatea femeilor, actionand in mod similar cu cele ale estrogenilor feminini.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Top 5 antioxidanti benefici pentru sanatatea organismului
Sursa foto: pexels.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
