3 albusuri
150 g zahar pudra
un varf de cutit de sare de lamaie
1 pachet zahar vanilat
Ingrediente pentur umplutura:
100 g branza grasa de vaci (foarte proaspata)
75 g zahar pudra
1 pachet zahar vanilat
1 pahar frisca nebatuta sau 2 pahare frisca batuta
cirese rosii (proaspete sau din compot)
Preparare:
Meringul se prepara in felul urmator : albusurile se bat spuma tare, se adauga sarea de lamaie, vanilia si cate o lingurita de zahar, batand puternic de fiecare data. Cand e bine intarit si lucios, se da putin la rece. Se ia o bucata de hartie de pergament pe care se deseneaza un cerc cu diametrul de aproximativ 20-22 cm, se decupeaza si se asaza pe tava. Pe acest cerc se intind trei sferturi din compozitie, iar restul se spriteaza pe margine, de jur-imprejur (pentru ca ulterior sa nu cada umplutura). Se introduce tava in cuptor, la foc foarte slab, aproximativ o ora si nu se scoate decat dupa ce se raceste bezeaua complet. Meringul se asaza pe platoul de servit.
Pentru umplutura, branza se mixeaza bine cu zaharul si vanilia, apoi se bate frisca si se incorporeaza usor in ea. Se umple meringul si se da la frigider 5-6 ore sau chiar mai mult. Inainte de a servi , se asaza deasupra una langa alta cirese fara samburi, scurse bine de sirop si se pudreaza usor cu zahar vanilat. Meringul cu cirese serveste taiat felii, cu adaos de frisca batuta.
Bucatareala placuta!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
