100 g unt
4 oua
200 g zahar pudra
1 pachet praf de copt
1 pachet zahar vanilat
1 varf de cutit sare
200 ml lapte
500 g faina
100 g boabe de struguri (mici si tari)
50 g coaja de portocale sau 1 lingurita esenta/suc de portocale
50 g nuci sau alune
50 g stafide
Chec/tarta cu struguri - preparare:
Se freaca untul cu galbenusurile, zaharul vanilat si sarea, pana cand se obtine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt, se cerne de doua ori, apoi se adauga treptat in compozitie, alternind cu laptele rece. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma si fructele: boabele de struguri si stafidele intregi, esenta de portocale si nucile sau alunele tocate. Se unge cu unt o forma de chec mai mare sau doua mai mici ori o forma de tarta, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se coace la cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute, apoi la foc slab aproximativ 40-45 minute. Inainte de a se raci complet, acest chec cu struguri se poate pudra cu zahar vanilat.
Checul sau tarta cu struguri se taie felii dupa 1-2 ore si se poate servi cu inghetata, frisca, simplu sau cu cafea.
Bucatareala placuta!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
