Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 beneficii ale ceaiului de ghimbir

de Sunt Fericita la 2019-02-21
4 beneficii ale ceaiului de ghimbir
Aceast ceai este recomandat pentru tulburarile digestive, intarirea sistemului imunitar si calmarea greturilor matinale care apar in cazul unor femei insarcinate. Ceaiul de ghimbir este foarte eficient impotriva unor tipuri de cancer, reduce inflamatiile articulare si durerile reumatice, intareste imunitatea organismului si scade nivelul colesterolului rau.


Ghimbirul face parte din familia Zingiberacea si este considerat un aliat remarcabil pentru sanatate putand trata multe afectiuni si oferi rapid beneficii pentru sistemul digestiv. A fost utilizat ca planta medicinala inca din antichitate!
 
1. Ceaiul e ghimbir ajuta la digestie
Ghimbirul este foarte eficient pentru o digestie sanatoasa, el actionand prin descompunerea proteinelor pentru a elibera stomacul si intestinele de gaze. Este atat de eficient in acest sens intrucat are de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor decat legendara papaya.
 
Odata ingerat, ghimbirul favorizeaza eliberarea unor enzime importante in procesul de digestie. Aceste enzime au un rol esential, deoarece ajuta la absorbtia eficienta a nutrientilor din alimentatie. De asemenea, ajuta la digerarea mancarurilor grase prin stimularea productiei de saliva si usurarea procesului de inghitire.
 
Ceaiul de ghimbir combate disconfortul digestiv prin imbunatatirea absorbtiei de substante benefice din alimente si prevenirea supraalimentatiei. Prin urmare, ceaiul de ghimbir consumat dupa mesele imbelsugate este excelent pentru recapatarea controlului asupra digestiei.
 
In plus, consumat zilnic, ceaiul de ghimbir poate preveni aparitia diareei.
 
2. Calmeaza greturile matinale cu ceai de ghimbir
Ghimbirul calmeaza greturile matinale care apar la unele femei insarcinate, atata timp cat in sarcina se consuma o cana de ceai de ghimbir la doua zile. Este un remediu eficient, care poate sa fie folosit in siguranta de femeile insarcinate care se confrunta cu acest simptom neplacut.
 
Este cel mai bun remediu natural pentru greata, in toate formele sub care se gaseste: ulei esential, capsule, macerat in alcool, marinat in miere, murat in saramura sau otet, dupa metodele orientale si in special japoneze, fiert in supe ori preparat ca ceai, in infuzie.
 
Aceasta planta este un remediu natural si foarte util in diminuarea durerile menstruale. Daca simptomele prezentate in fiecare luna va complesesc, incercati sa va aplicati de cateva ori pe zi comprese locale cu ceai de ghimbir.
 
3. Reduce inflamatiile articulare si durerile reumatice
Ghimbirul reduce inflamatiile articulatiilor, fiind recomandat adesea in artrita reumatoida. De asemenea, daca beti o cana de ceai de ghimbir dupa ce ati depus efort fizic, puteti evita aparitia febrei musculare si a durerilor de incheieturi, in general. In cazul inflamatiilor locale, de tipul luxatiilor sau entorselor, compresele cu ghimbir fac minuni.
 
4. Scade nivelul colesterolului rau
Studiile recente arata ca ghimbirul scade nivelul colesterolului rau din organism, reducand riscul bolilor de inima. Contribuie la o buna circulatie a sangelui, printr-un complex optim de minerale si aminoacizi, eficient in lupta cu bolile cardiovasculare. In plus, aceasta planta intareste imunitatea organismului, printr-o combinatie de antioxidanti care, in paralel, se dovedeste eficienta si in lupta cu colesterolul si chiar in prevenirea cancerului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ghimbir

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre efecte

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0