Ghimbirul face parte din familia Zingiberacea si este considerat un aliat remarcabil pentru sanatate putand trata multe afectiuni si oferi rapid beneficii pentru sistemul digestiv. A fost utilizat ca planta medicinala inca din antichitate!
1. Ceaiul e ghimbir ajuta la digestie
Ghimbirul este foarte eficient pentru o digestie sanatoasa, el actionand prin descompunerea proteinelor pentru a elibera stomacul si intestinele de gaze. Este atat de eficient in acest sens intrucat are de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor decat legendara papaya.
Odata ingerat, ghimbirul favorizeaza eliberarea unor enzime importante in procesul de digestie. Aceste enzime au un rol esential, deoarece ajuta la absorbtia eficienta a nutrientilor din alimentatie. De asemenea, ajuta la digerarea mancarurilor grase prin stimularea productiei de saliva si usurarea procesului de inghitire.
Ceaiul de ghimbir combate disconfortul digestiv prin imbunatatirea absorbtiei de substante benefice din alimente si prevenirea supraalimentatiei. Prin urmare, ceaiul de ghimbir consumat dupa mesele imbelsugate este excelent pentru recapatarea controlului asupra digestiei.
In plus, consumat zilnic, ceaiul de ghimbir poate preveni aparitia diareei.
2. Calmeaza greturile matinale cu ceai de ghimbir
Ghimbirul calmeaza greturile matinale care apar la unele femei insarcinate, atata timp cat in sarcina se consuma o cana de ceai de ghimbir la doua zile. Este un remediu eficient, care poate sa fie folosit in siguranta de femeile insarcinate care se confrunta cu acest simptom neplacut.
Este cel mai bun remediu natural pentru greata, in toate formele sub care se gaseste: ulei esential, capsule, macerat in alcool, marinat in miere, murat in saramura sau otet, dupa metodele orientale si in special japoneze, fiert in supe ori preparat ca ceai, in infuzie.
Aceasta planta este un remediu natural si foarte util in diminuarea durerile menstruale. Daca simptomele prezentate in fiecare luna va complesesc, incercati sa va aplicati de cateva ori pe zi comprese locale cu ceai de ghimbir.
3. Reduce inflamatiile articulare si durerile reumatice
Ghimbirul reduce inflamatiile articulatiilor, fiind recomandat adesea in artrita reumatoida. De asemenea, daca beti o cana de ceai de ghimbir dupa ce ati depus efort fizic, puteti evita aparitia febrei musculare si a durerilor de incheieturi, in general. In cazul inflamatiilor locale, de tipul luxatiilor sau entorselor, compresele cu ghimbir fac minuni.
4. Scade nivelul colesterolului rau
Studiile recente arata ca ghimbirul scade nivelul colesterolului rau din organism, reducand riscul bolilor de inima. Contribuie la o buna circulatie a sangelui, printr-un complex optim de minerale si aminoacizi, eficient in lupta cu bolile cardiovasculare. In plus, aceasta planta intareste imunitatea organismului, printr-o combinatie de antioxidanti care, in paralel, se dovedeste eficienta si in lupta cu colesterolul si chiar in prevenirea cancerului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.5
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!