Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 factori de risc pentru infertilitate. Ce solutii exista?

de SuntFericita.ro la 2019-11-13
5 factori de risc pentru infertilitate. Ce solutii exista?
Infertilitatea se traduce prin incapacitatea de a putea concepe un copil si este prezenta atat la femei, cat si la barbati. In cazul femeilor, infertilitatea apare de cele mai multe ori din cauza varstei, motiv pentru care femeile care trec de 35 de ani au dificultati in momentul in care vor sa ramana insarcinate. De asemenea, daca femeia trece prin mai multe avorturi, acest lucru o poate face infertila sau ii poate ingreuna dorinta de a avea un copil.


Se poate spune ca infertilitatea este o problema a zilelor noastre deoarece generatia actuala, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani se pare ca are parte de cele mai multe piedici in acest sens. Spunem acest lucru deaorece o serie de factori influenteaza capacitatea tinerilor de a avea copii, pe care ii veti descoperi in continuare.

1. Stresul 

Este principala cauza pentru numeroase afectiuni si este considerat boala secolului. Exista foarte multe elemente in jurul nostru care ne fac sa fim stresati, de la locul de munca, la aglomeratie si grijile zilnice. Acesta actioneaza la nivel fizic si psihic si a fost dovedit ca are o legatura directa cu infertilitatea. De asemenea, femeile isi pot provoca singure perioade de stres, prin simplul fapt ca se gangesc mereu la faptul ca nu pot avea copii, desi incearca asta in mod constant.

2. Varsta 

Asa cum am mentionat, odata cu inaintarea in varsta scad si sansele de a putea concepe un copil. In cazul femeilor, incepand cu varsta de 35 de ani, scade numarul de ovule si calitatea acastora. Barbatii care depasesc varsta de 40 de ani incep sa fie mai putin fertili, in comparatie cu cei tineri. 

3. Anumite afectiuni 

Femeile pot suferi anumite probleme la nivelul sistemului reproducator, fie ca este vorba de un simplu chist ovarian sau de o problema mai grava. De regula, aceste femei reusesc cu greu sa ramana insarcinate, chiar si in cazul in care urmeaza un tratament pe o perioada mai lunga. In cazurile de acest gen este necesar ca femeile sa mearga periodic la medic pentru a stabili, sub indrumarea medicului, ce este de facut. De asemenea, menstruatia neregulata poate fi un semn al infertilitatii, dar si o urmare a obezitatii si a kilogramelor acumulate in exces. 

4. Consumul de alcool si tutun 

Trebuie sa retineti ca atat alcoolul cat si tutunul sunt responsabile pentru infertilitate sau pentru faptul ca tratamentele de fertilitate nu dau rezultate. In cazul femeilor care consuma alcool, tutun sau ambele, pot pierde sarcinile sau acestea pot fi cu probleme. In schimb, barbatii care fumeaza au o cantitate redusa de sperma.

5. Somnul insuficient 

Chiar daca nu va asteptati la asta, somnul joaca un rol important in procesul de concepere a unui copil. Lipsa somnului poate duce la anumite probleme in organism, cum ar fi iritabilitatea, tensiunea si stresul, care pot duce la aparitia infertilitatii. Toate problemele conexe care apar din cauza somnului insuficient afecteaza sistemul reproducator, prin simplul fapt ca afecteaza sistemul imunitar. 


Exista solutii pentru a evita infertilitatea si cateva lucruri pe care le puteti face pentru a nu apela la tratamentele de fertilizare:

  • Adoptati un stil de viata sanatos, cu miscare si alimente cat mai sanatoase.
  • Evitati consumul de tutun, alcool sau alte substante daunatoare.
  • Evitati expunerea la mediile toxice.
  • Evitati consumul de medicamente ce pot afecta fertilitatea.
  • Tratati orice afcetiune ati putea avea la nivelul sistemului reproducator.
  • Dormiti suficient si evitati pe cat se poate perioadele de stres.
  • Incercati sa nu va mai ganditi la asta o perioada.

In cazul in care va doriti un copil, iar acest lucru nu se intampla dupa multe incercari, mergeti la medic. In urma unor analize simple veti afla care este cauza si daca aveti nevoie de un tratament medicamentos sau doar aveti nevoie de timp. 

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
    Slabeste rapid
    si scapa de toxine!
    Iti oferim un Raport Special GRATUIT
    "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
    Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
    Adauga mai jos adresa ta de email
    si primesti Raportul Gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016