Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt principalii aditivi alimentari si cum afecteaza ei sanatatea copiilor

Care sunt principalii aditivi alimentari si cum afecteaza ei sanatatea copiilor
Va facem cunostinta cu aditivii alimentari si aromele care au invadat orice produs alimentar si care nu au nici un beneficiu pentru sanatate, mai ales a copiilor. Ursuleti colorati, bombonele de ciocolata in culorile curcubeului, prajituri care mai de care, cu arome deosebite care insa nu au cum sa existe acolo? Cum poate o bomboana de ciocolata sa aiba umplutura de vanilie, daca pe lista de ingrediente nu e trecuta pastaia de vanilie? Iata cum...


Aditivii alimentari nu au aparut ieri-alaltaieri.

Unii aditivi alimentari sunt folositi de secole, dupa cum ne spune Wikipedia. Acestia erau sarea, otetul sau dioxidul de sulf. Odata cu aparitia si raspandirea hranei procesate, in a doua jumatate a secolului 20, s-au creat si aditivi alimentari artificiali, folositi pentru a pastra savoarea, culoarea si aroma alimentelor.

Zilnic, copiii sunt expusi la multe substante chimice si aditivi alimentari: colorantii din pasta de dinti, unele produse de patiserie, sucurile aparent naturale din fructe, guma de mestecat, siropurile colorate, cu gust de capsune sau portocala impotriva febrei si lista poate continua.

Este dovedit stiintific faptul ca pesticidele, hormonii si aditivii alimentari sintetici din alimente afecteaza dezvoltarea creierului, comportamentul si abilitatile de invatare ale copiilor.

Colorantii alimentari
Apar de obicei sub denumiri de genul Galben nr.5 sau Rosu nr.3 si sunt folositi in primul rand pentru a da un aspect de prospetime alimentelor. In cazul produselor pentru copii, colorantii alimentari sunt folositi pentru a da culori cat mai aprinse si variate. Atentie! Colorantii alimentari sunt folositi in cereale, bauturi, bomboane, produse de patiserie, pudding, deserturi din gelatina. Alege produse care au scris la ingrediente, ca si coloranti alimentari, morcov si sfecla.

Arome artificiale
Sunt facute din sute de combinatii de substante chimice, atat naturale, cat si sintetice. Una din cele mai intalnite este aroma artificiala de vanilie, facuta din vanilina (substanta sau aroma artificiala produsa din resturile ramase dupa fabricarea hartiei). MSG, Monosodium glutamate sau, pe romaneste, glutamatul de monosodiu este alta aroma artificiala, intalnita in toate produsele alimentare cu carne. Glutamatul de monosodiu a fost legat de afectiuni precum infertilitatea si leziuni pe creier; multi oameni care consuma alimente ce contin aceasta aroma artificiala se plang de dureri de cap, dureri in piept si amorteala. Glutamatul de monosodiu este intalnit in produsele din carne, amestecurile de condimentele la plic, supele instant, bomboane sau produse de patiserie.

Conservantii
Exista aproape 100 de conservanti, insa s-a renuntat la folosirea celor naturali pentru ca au un pret mai ridicat decat conservantii sintetici. Conservantii se gasesc in bauturi, inghetata, bomboane, produse de patiserie, supe la plic, cartofi, cereale, orez imbunatatit, grasimi animale. Conservantii pot crea reactii alergice si se stie deja ca afecteaza functionarea rinichilor, ficatului si a creierului; de asemenea, ei pot transforma alte substante ingerate, in agenti cauzatori de cancer. Nitratii, nitritii si sulfitii, benzoatul de sodiu (sodium benzoate), calcium propionate si acidul citric sunt conservanti care pot declansa alergii puternice la copii si pot fi mortale pentru unii. Nitratii si nitritii sunt folositi pentru a fixa culoarea in carne, iar studiile efectuate pana acum i-au aratat ca fiind declansatori ai cencerului. Sulfitii sunt folositi pentru a preveni innegrirea produselor; ei mentin fructele si legumele proaspete si crocante pentru mai mult timp.

Indulcitorii
Sunt cunoscuti pentru efectele pe care le au asupra creierului; indulcitorii sunt considerati o cauza a bolii Lupus si a altor afectiuni nervoase.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivii alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre conservantii

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016