"Un sportiv de performanta a inteles, poate mult mai bine ca noi ceilalti, ca stresul te poate ajuta in viata mai mult decat credem daca stim sa il folosim in favoarea noastra. Sportivul a inteles cand isi poate creste, chiar prin autoinductie, bataile inimii, nivelul de adrenalina din corp si nivelul de stres, pentru a putea sa isi foloseasca toate functiile mentale si ale corpului la parametri mult mai inalti decat de obicei. In restul timpului, daca il analizam, un sportiv de performanta este mai linistit si mai calm decat un om care nu practica sportul", explica psihologul Alexandru Plesea.
In timpul EuStresului, inima formeaza un sistem de functionare a corpului regulat, iar dupa efortul fizic sau mental, congruenta Inima-Minte se stabilizeaza, sistemul imunitar se recupereaza, auzul si vazul devin perfecte, sistemul digestiv isi revine si omul se intoarce la starea lui normala.
"Suntem stresati deoarece credem ca suntem intr-o permanenta amenintare. In realitatea, amenintarea este o iluzie”
De cealalta parte, distres-ul (tipul negativ de stres) inchide sistemul imunitar al corpului, pentru ca omul alearga tot timpul dupa lucruri de facut. In opinia specialistului, distres-ul formeaza reactii incoerente ale corpului, inima, muschii si celulele nu raspund normal, ci haotic, prin multe miscari neregulate. “Ca o comparatie, distresul este precum o orchestra complet dezordonata, dirijata de un dirijor haotic. Din pacate, unii dintre noi alegem sa traim intr-o lume guvernata de acest Distres, plina de anxietati si amenintari. Ne gandim non-stop ca o sa ne pierdem locul de munca, ca trebuie sa ne platim taxele si asigurarile, ca altfel vom ramane pe strazi. Si aceasta stare generalizata nu o avem o ora pe zi, ci 24 de ore pe zi si 365 de zile pe an. Traim intr-o teama constanta, care ne ameninta supravietuirea", considera psihoterapeutul.
EuStresul si Distresul sunt algoritmii cu care ne ghidam viata. Ei ne duc pana acolo unde putem sa observam in activitatile noastre zilnice, dispozitii interioare si impresii exterioare.
"Modul in care putem aduna abilitati pentru o viata fericita, are nevoie de continuitate printr-un program zilnic stabil, si cu mare caldura recomand regimul lui Hipocrate (parintele medicinei), si anume 8 ore de lucru concentrat, 8 ore activitati de relaxare si 8 ore de somn, iar in acest fel cele 24 de ore ne vor ajuta pe deplin", conchide psihoterapeutul Alexandru Plesea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.8
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!