Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 trucuri pentru a te trezi devreme

6 trucuri pentru a te trezi devreme
Pentru a avea realizari mari in timpul unei zile, cum ar fi sa lansezi o noua afacere, sa scrii un roman sau sa incepi un program strict de exercitii fizice, expertii in productivitate iti sugereaza sa te trezesti devreme. Poti face multe intr-o casa linistita, fara zgomote sau alte lucruri care sa-ti distraga atentia. Desi pare un sfat bun, este mai usor de spus decat de facut.


Pentru ca la mijloc nu este vorba numai de disciplina, cu de mult mai mult. Adevarul este ca intregul tau ecosistem a fost construit in jurul unei ore de culcat impinse tarziu in noapte.
Cand incerci sa-ti schimbi rutina de dimineata, exista cateva obstacole care-ti stau in cale. Este insa posibil sa le dai uitarii. Ideea este insa sa incepi cu o seara inainte. Iata sase strategii pentru a te putea trezi cat mai devreme:
1. Schimba-ti setarea mentala. Multe persoane se lupta cu mersul la somn, pentru ca vor sa faca cat mai multe. Sufera de un fel de anxietate de separare de zi. Numai ca poti sa consideri somnul ca fiind inceputul urmatoarei zi. Asa, somnul va deveni mai atractiv, un element activ care iti incarca bateriile.
2. Adapteaza-t ora de culcare. Multe dintre noi suferim de privare de somn si furatul unei ore in plus nu ne ajuta cu nimic. Singurul mod prin care putem sa reusim este sa mergem la culcare mai devreme. Afla de cate ore de somn are corpul tau nevoie si numara in sens invers de acolo. Trezirea de dimineata impune o schimbare fundamentala a traseelor neuronale. Desi are sens cu o zi inainte, dimineata este munca grea si trebuie sa rupi o multime de tipare.
3. Adapteaza activitatile de seara. Trebuie sa schimbi si ora la care mananci, dar si activitatile de dupa, cum ar fi cititul. Nu esti realista daca iti spui ca te vei trezi dimineata si apoi continui sa-ti incarci ziua. Mananca cu doua, trei ore inainte de somn.
4. Pregateste-te pentru activitatea de dimineata. Uneori nu stam in pat din cauza oboselii, ci pentru ca ceea ce ne asteapta in dimineata respectiva este coplesitor. Organizeaza tot de cu seara. De exemplu, daca vei lucra pe calculator, fa curat in casa si programeaza-ti cafetiera. Pare complicat sa incepi ceva nou. Pregateste-te din timp pentru a-ti mari sansele de succes.
5. Inchide electronicele. Cu cel putin 90 de minute inainte de a te baga in pat. Ceea ce inseamna fara televizor, calculator, mesaje pe telefon. Este vorba de indepartarea unei surse de energie care ne suprastimuleaza. Alege sa asculti muzica, sa desenezi sau sa pregatesti mancare pentru a doua zi.
6. Construieste o rutina de somn. Ca la bebelusi. Pentru ca mintea sa se relaxeze si corpul sa se pregateasca de somn in care sa alunece cat mai lin.
 
Sursa: Entreprenuer
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dimineata

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0