Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pasi simpli spre fericire

Pasi simpli spre fericire
Banii pot cumpara fericire, daca ii cheltuiesti cu cap. Daca iti cumperi un televizor nou, haine cu nemiluita si cafetiere mov, nu vei fi mai fericita. Dar ce poti cumpara atunci?


1. Cumpara fericirea.
Cumpara bilete la concert sau iesi in oras pentru o cina romantica. Vei fi mai fericita decat daca iti vei achizitiona bunuri tangibile. Noi oamenii ne extragem cea mai mare placere si vitalitate din conexiunile sociale. Iar bucuria poate incepe inca de dinainte sa iesim pe usa. Este bineinteles vorba de acea anticipare a experientei, care poate fi o sursa valoroasa de fericire, ca si experienta in sine.
Nu strica un pic de consumerism din cand in cand. Numai ca exista o regula de la care sa nu te abati: cumpara acum si consuma mai tarziu. Economistii vorbesc despre efectul de „durere a platii”, adica sentimentele negative care ne coplesesc cand ne despartim de banii castigati cu greu. Cu cat este mai mult timp intre plata si obtinerea acelui bun, cu atat vom fi mai fericiti. De exemplu, cumparam ceva online care este adus din Germania, sa spunem. Cand va veni coletul abia peste o luna, ni se va parea ca nu a costat mai nimic.
2. Imbatraneste.
Fericirea scade cand femeile ajung la 40 de ani si se intoarce furtunos cand acestea se apropie de 50 de ani, spune un studiu efectuat in randul a 500.000 de femei din 72 de tari. In cazul barbatilor, scaderea nivelului de fericire apare, de obicei, in jurul varstei de 52 de ani. 
Explicatia este simpla: la 40 de ani, femeile se pun pe ele pe ultimul loc, caci au foarte multe lucruri de rezolvat. Cresc copii, au grija de parintii bolnavi si simt ca viata trece pe langa ele. Dupa ce copiii pleaca de acasa, au idn nou grija de ele.
3. Petrece 21 de minute concentrandu-te pe relatia ta.
O casatorie buna necesita efort si timp spune toata lumea. Ce zici insa de 21 de minute pe ani? Cercetatorii de la Universitatea Northwestern au urmarit fericirea maritala a 120 de cupluri. Jumatate dintre acestea au efectuat un exercitiu de sapte minute de trei ori pe an in timpul caruia au meditat la trei intrebari: (1) Cum credeti ca ar judeca un strain ultima voastra cearta?, (2) Mergand inainte, ce obstacole credeti ca veti intampina pentru a ajunge sa ganditi ca acest strain in timpul neintelegerilor?, (3) Cum ati putea reusi sa ganditi ca acest strain in timpul conflictelor si cum credeti ca va veti ajuta relatia in acest fel?.
Cuplurile care si-au evaluat astfel relatia au experimentat mai putin stres cauzat de certuri si niveluri semnificativ mai mari de fericire si pasiune. Casatoria tinde sa sufere un declin in timp, asa ca este mai bine sa fii proactiva.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bani

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cumparaturi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0