Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ne ajuta sportul sa avem o inima sanatoasa

de Sunt Fericita la 2023-07-18
Cum ne ajuta sportul sa avem o inima sanatoasa
Cand vine vorba de inima, sportul este la fel de important precum o dieta echilibrata, cu un continut redus de grasimi. In ultimii ani, cercetatorii din intreaga lume au demonstrat ca un stil de viata sedentar – care implica exercitiu fizic limitat sau inexistent – este un factor de risc major care poate duce la o serie de boli cronice, inclusiv cele de inima si atacul cerebral. De asemenea, sportul ajuta la eliminarea altor potentiali factori de risc, precum obezitatea si diabetul.


Inima este un muschi. Ca orice muschi, ea devine mai mai puternica datorita exercitiului fizic. Acest tip de exercitii de care avem nevoie
pentru a intari inima poarta numele de aerobic. Exercitiile de aerobic implica miscarea continua a celor mai mare muschi ai corpului. Aceste activitati depind de energia data de consumul de oxigen, iar sistemul cardiovascular este cel care satisface aceste cerinte, prin pomparea de sange catre muschi.
 
Pentru a ajunge la tonifierea cardiovasculara, este nevoie de angajament. Pentru orice fel de progres, este nevoie ca dumneavoastra sa desfasurati activitati precum cele de mai jos de cel putin trei sau patru ori pe saptamana.
 
Iata cateva exemple de activitati fizice care va pot ajuta inima. Exista si altele la fel de benefice – atata timp cat le executati cu destula strictete timp de cel putin 30 de minute:
 
- mersul cu bicicleta 
- mersul cu pasi repezi
- urcatul pe scari 
- alergarea 
- sariturile cu coarda
- mersul cu rolele 
- vaslitul
- mersul la deal 
- inotul
- handbalul 
- aerobicul acvatic
- tenisul de sala 
- kick-boxing-ul
 
Termenul ”nivel de intensitate” este adesea legat de exercitiile de aerobic si se refera la cat de mult efort depune muschiul inimii. Nivelul de intensitate poate fi scazut, moderat sau crescut (alert). Daca, de exemplu, nu ati fost activ/a din punct de vedere fizic, va trebui sa incepeti un program de exercitii cu intensitate scazuta. Cand este practicata in mod regulat, chiar si acest gen de activitate va poate ajuta sa reduceti riscul de aparitie a bolilor de inima. Plimbarea lenta sau mersul pe bicicleta cu 4km/h sunt doua exemple de activitati cu intensitate scazuta.
 
Un nivel mai intens al exercitiilor va ajuta inima si mai mult. Exercitiile cu intensitate medie sau moderata pot include activitati precum mersul pe jos cu 5km/h, mersul pe bicicleta cu 13 km/h. Pentru a trece la un nivel avansat, de exercitii cu intensitate crescuta, ar trebui sa alergati 8 km intr-o ora sau sa parcurgeti 20 de km cu bicicleta intr-o ora.
 
Indiferent de tipul de exercitiu sau nivelul de intensitate practicate, asigurati-va ca incepeti cu o incalzire de 5-10 minute. Incalzirea poate include mers lejer sau jogging, ridicari de genunchi la piept, rotatii de brate sau de trunchi. La sfarsitul rutinei dumneavoastra de exercitii, luati-va 5-10 minute pentru a va relaxa. In functie de tipul de miscare pe care ati facut-o, puteti incheia mergand pe jos sau cu intinderi. Perioadele de incalzire si relaxare ii permit inimii dumneavoastra sa faca o tranzitie gradata.

Exercitiile de aerobic imbunatatesc starea si functionarea vaselor de sange

Exercitiile de aerobic au efecte pozitive asupra vaselor de sange.
 
- Este imbunatatita circulatia, ceea ce ajuta la prevenirea formarii de cheaguri si placa pe vasele de sange si chiar inverseaza procesul de intarire a arterelor (ateroscleroza).
- Pulsul scade.
- Este stimulata angiogeneza, procesul natural al corpului prin care sunt create noi vase mici de sange care sa inlocuiasca vasele infundate sau bolnave.
- Creste nivelul de lipoproteine cu densitate mare, care protejeaza inima, si scade nivelul de lipoproteine cu densitate joasa, care dauneaza inimii.
 
Descopera acum in lucrarea Inima sanatoasa in corp sanatos modalitatile alternative de tratament special concepute pentru tine! Iti ofera solutii 100% naturale folosite cu succes de mii de ani! Ca tu sa te simti sanatos si in putere! Sa uiti ca suferi de o boala de inima!
 
 
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli cardiovasculare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea inimii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sport

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aerobic

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0