Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 obiceiuri zen ale unei minti eficiente

7 obiceiuri zen ale unei minti eficiente
"Mai intai ne formam obiceiuri, apoi obiceiurile ne formeaza pe noi." - Rob Gilbert


Obiceriurile zen reprezinta mici aspecte care au potentialul de a ne schimba radical viata si modul de gandire. Putem sa integram cu usurinta aceste metode in rutina de zi cu zi pentru a ne pastra mintea agera si eficienta si in anii urmatori.

1. Ofera-i mintii tale provocari prin activitati noi, indemanare si informatie.

Functia primara a mintii este capacitatea de a retine informatie si de a se adapta la medii nefamiliare. Asa cum talentul care nu este exersat se pierde, tot asa o mare parte din capacitatile mintii noastre dispar daca nu le exersam. Asa ca mareste-ti orizontul, invata lucruri noi si antreneaza-ti mintea in fiecare zi.

2. Mintea face parte din corpul tau. Ofera-i hrana, exercitiile si odihna de care are nevoie.


Creierul uman reprezinta abia 2% din masa totala a corpului uman si, cu toate acestea, consuma peste 20% din oxigenul si nutrientii pe care ii primeste organismul. Tocmai de aceea este esential sa ne hranim in mod corect si sanatos si sa ne mentinem ridicat nivelul de oxigen din sangele care ajunge la creier prin exercitii facute in mod periodic.

3. Fii atenta acum. Concentreaza-te asupra prezentului.

Trecutul si viitorul sunt uneori ca niste maini care ne prind si nu ne mai dau drumul in timp ce viata adevarata sa petrece aici si acum. Nu poti sa inveti ceva nou sau sa iti amintesti ca ceva s-a intamplat daca mintea ta e blocata in trecut sau in viitor. Mintea are nevoie de aproximativ 8 secunde ca sa inmagazineze o informatie noua si sa o trimita in memoria de lunga durata. Incearca sa te concentrezi asupra unui singur lucru si nu-ti lasa gandurile sa fuga in toate directiile.

4. Daca ai nevoie sa recitesti ceva mai tarziu, noteaza-ti asta intr-un loc de care sa nu uiti.

Cu cat ai mai multe lucruri de facut in minte, cu atat mai putin eficient devine creierul. Nu ai de ce sa memorezi liste intregi cu lucruri pe care le ai de facut, e mai usor si mai simplu sa le notezi undeva si sa le iei pe rand.

5. Repeta informatia acumulata in mod frecvent.

Pe scurt, practica ceea ce ai invatat pentru a le transforma in deprinderi si pentru a nu le mai uita. Practica va face ca indemanarea respectiva sa faca parte din tine si sa devina ceva usor de facut. De exemplu, un pianist nu va inceta sa repete o compozitie odata ce a invatat-o perfect tocmai pentru a o transforma intr-un automatism, eliminand astfel riscul de a uita o parte din ea.

6. Dezvolta si intretine relatii de lungi durata.

Omul este o fiinta sociala. Interactiunea cu cei apropiati, familie sau prieteni, este considerata de cei mai multi specialisti ca fiind sursa primara de fericire in viata unui om. Cand mintea este fericita, omul este mai putin stresat. Si o minte mai putin stresata inseamna o minte mai eficienta.

7. Fii motivata, mentine o atitudine pozitiva si gaseste ceva care sa te faca sa zambesti.

Oricare dintre punctele de mai sus detine capacitatea de a ne face mintea mai eficienta si de a ne schimba viata. Dar cand combinam acele obiceiuri cu gandirea pozitiva, efectul lor creste exponential. Mintea trebuie sa creada ca poate sa faca un lucru inainte de a-l face cu adevarat. Asculta-ti gandurile. Daca auzi ganduri negative, opreste-te pentru o secunda si inlocuieste-le cu ganduri pozitive.

Ceea ce conteaza cu adevarat nu este faptul ca ai citit acest articol, ci cum aplici informatia pe care o primesti. Actioneaza. Incepe cu pasi mici, dar incepe acum. Alege-ti oricare dintre obiceiurile de mai sus si incepe sa le pui in practica. Azi, maine si in fiecare zi pentru urmatoarele cateva luni pana cand, intr-o zi, fara sa-ti dai seama macar, vei incepe sa faci asta in mod automat. Si vei realiza atunci ca aceste scurte perioade de practica s-au transformat treptat in obiceiuri zen permanente.



Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zen

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gandire pozitiva

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre informatie

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0