Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 capcane ale gandirii pozitive

3 capcane ale gandirii pozitive
Si maine este o zi. Ce nu te omoara te face mai puternic. Exista luminita la capatul tunelului. Toate aceste adagii, ca si altele asemanatoare, sunt parte a intelepciunii populare si au in vedere modul in care faci fata dezamagirilor care apar in viata. Dar este acest tip de gandire pozitiva bun? Raspunsul este, cel mai adesea, nu.


Iata si de ce:
1. Suntem oricum setati sa fim optimisti.
Adica inclinam sa credem ca noua nu ni se vor intampla atatea nenorociri cum li se intampla altora si ca si reversul medaliei este valabil. Noua ni se vor intampla mai multe lucruri bune decat unui om obisnuit. Aceasta prejudecata afecteaza tipurile de riscuri pe care ni le asumam si atitudinea noastra fata de acele riscuri. Ne si ajuta sa mergem mai departe atunci cand vrem sa ne schimbam viata. S-a descoperit ca exista chiar o regiune a creierului destinata optimismului, si anume girus frontal inferior stanga (IFG). Informatiile negative sunt procesate de IFG din dreapta. Cand, in cadrul unui studiu din 2012, subiectilor li s-a produs stimulare magnetica intercraniala a IFG din stanga (anihilandu-li-se astfel centrul optimismului), acestia au fost mai predispusi sa analizeze informatiile negative.
2. Optimismul exagerat amputeaza alte prejudecati cognitive.
In mare parte a timpului cand credem ca gandim, de fapt nu o facem, pentru ca luarea deciziilor are loc la nivel automat, subconstient. Gandirea pozitiva in privinta viitorului amplifica propensiunea de a vedea incorect rezultatele progresului sau accentuand posibilitatea de a avea succes. Credem ca suntem peste medie in privinta talentelor si abilitatilor. Ajugem sa credem sa progresam cand, in realitate, stam pe loc.
3. Avem deja un sistem imunitar psihologic.
Oamenii nu au nevoie sa se straduiasca sa gandeasca pozitiv, pentru ca avem deja acest sistem imunitar psihologic. Sistemul opereaza inconstient si ne impiedica sa ne prabusim cand ni se intampla ceva rau si atenueaza lovitura informatiilor negative. Sistemul imunitar psihologic restructureaza modul de gandire privind evenimentul neferict ce tocmai a avut loc, fie ca ne-a parasit iubitul, fie ca ne-am pierdut slujba.
Haideti sa analizam impreuna scenariul despartirii: la inceput nu pot face altceva decat sa plangi, amintindu-ti ce adorabil era dimineata ciufulit, excursia minunata pe care ati avut-o in iarna, mirosul pielii lui. Apoi sistemul incepe sa-si faca datoria si iti amintesti si de certuri, de prietenii lui care nu-ti plac deloc si asa mai departe. Incepi sa te simti mai bine si, cu cat gandurile redevin coerente, cu atat te simti mai bine in privinta incheierii relatiei.
In combinatie cu sistemul imunitar, gandirea pozitiva exagerata (Totul se intampla cu un motiv) te impiedica sa inveti ceva. Te incurajeaza sa ingropi sentimentele negative, emotiile cu care chiar ai putea lucra.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.08 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gandire pozitiva

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre optimism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sistem imunitar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre psihologie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0