Conform unui medic specialist in alergii si astm bronsic, stranutul porneste intotdeaunade la nivelul terminatiilor nervoase. Avand in vedere ca sistemul nervos este diferit pentru fiecare persoana in parte si are caracteristici unice, stranutul poate aparea chiar si in urma unor scenarii complet diferite. Nu e necesara prezenta unor alergeni pentru a declansa reflexul.
1. Stranatul ne protejeaza
"Stranutul este un reflex important al sistemului imunitar, care ne conserva bunastarea fizica," afirma Dr. Jao. Atunci cand anumiti alergeni din mediul inconjurator intra in caile nazale, centrul de stranut situat in trunchiul cerebral - parte a encefalului - transmite semnale de protectie catre alte parti ale creierului implicate in stranut: gatul, ochii, nasul si gura. Muschii pieptului se contracta puternic, iar muschii gatului se relaxeaza. Ca rezultat, aerul, impreuna cu saliva si mucusul, sunt fortate sa iasa din organism pentru a elimina substantele ce cauzeaza reactia.
2. Hiperventilarea faciliteaza stranutul
Antrenamentul fizic ne poate face sa stranutam. "Exercitiile fizice ne hiperventileaza organismul si, ca rezultat, nasul si gura devin mai uscate. Pentru a contracara senzatia de uscaciune, organismul declanseaza umezirea cailor nazale si apare stranutul.
3. "Uita-te la cer, daca-ti vine sa stranuti!"
Razele soarelui pot declansa stranutul. "Lumina puternica a soarelui declanseaza stranutul la una din trei persoane," afirma Dr. Patti Wood, autoarea cartii "Success Signals: Understanding Body Language". Sensibilitatea la lumina puternica a soarelui este o trasatura mostenita genetic.
4. Dragostea intensa poate starni un stranut puternic
Un moment intim in doi poate declansa stranutul, iar acest lucru se intampla mai des decat credem. Oamenii de stiinta sunt de parere ca stranutul se declanseaza pe acest fond ca rezultat al stimularii sistemului nervos parasimpatic in momentul incheierii actului sexual.
5. O spranceana = un stranut
Smulgerea firelor de par de la nivelul sprancenelor declanseaza, la majoritatea oamenilor, senzatia de stranut. Acest lucru se intampla datorita legaturilor nervoase de la nivelul nasului, asociate cailor nazale.
Asadar, daca stranuti des, e de cele mai multe ori de bine. Daca, totusi, nu inceteaza dupa un anumit timp va trebui sa vizitezi un specialist!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.8
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!