Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 boli de inima care ii pot afecta pe cei mici si metode de tratament

de Sunt Fericita la 2022-05-26
8 boli de inima care ii pot afecta pe cei mici si metode de tratament
Bolile de inima se pot dezvolta nu numai la adulti, dar si la copii. Poate fi vorba despre defecte cardiace congenitale, infectii virale, boli cardiace care se dezvolta in primii ani de viata. In cele mai multe cazuri, odata ce afectiunea este diagnosticata, poate fi demarat tratamentul, iar copilul poate avea o viata normala. Amintim in acest articol care sunt cele mai frecvente boli de inima la copii.


Boli cardiace congenitale
 
Boala cardiaca congenitala este o afectiune cu care bebelusul se naste. Defectele cardiace pot fi:
  • disfunctie a valvei cardiace: ingustarea valvei aortice, astfel se restrictioneaza fluxul sanguin.
  • sindromul hipoplaziei inimii stangi: partea stanga a inimii este nedezvoltata suficient.
  • defecte septale ventriculare.
  • defecte septale atriale.
  • patent ductus arteriosus.
  • tetralogia Fallot.
 
Aceste defecte cardiace congenitale pot avea efecte pe termen lung asupra sanatatii copilului. Pentru vindecare se pot recomanda interventii chirurgicale, tratamente medicamentoase, transplanturi de inima (in cazurile cele mai grave). Trebuie spus ca unii copii au nevoie de monitorizare si tratament pe tot parcursul vietii.
 
Ateroscleroza
 
Ateroscleroza presupune acumularea de colesterol pe peretii interiori ai arterelor. Pe masura ce aceste depozite cresc, arterele devin rigide, se ingusteaza, iar riscul de formare de cheaguri de sange si atacuri de cord creste. Ateroscleroza se formeaza in multi ani, de aceea copiii nu au aceasta afectiune, in mod normal. Cu toate acestea, riscul de imbolnavire creste in cazul copiilor supraponderali, a celor care sufera de diabet, sau a celor care au hipertensiune arteriala. Medicii cardiologi pediatri recomanda screening in caz de colesterol ridicat, sau hipertensiune arteriala, in cazul copiilor care prezinta factori de risc precum: antecedente familiale de boli de inima, diabet, obezitate. Tratamentul într-un asemenea caz presupune modificarea  stilului de viata (schimbarea dietei, exercitiu fizic).
 
Aritmii
 
Aritmia presupune un ritm anormal al inimii, iar acest lucru inseamna o pompare mai putin eficienta a cordului. Multe tipuri de aritmii se pot dezvolta la copii:
  • tahicardie (ritm cardiac rapid);
  • bradicardie (ritm cardiac lent);
  • sindromul Q-T lung;
  • sindromul WPW (Wolf-Parkinson-White).
 
Aritmiile se manifesta prin: 
  • slabiciune;
  • oboseala;
  • ameteala;
  • lesin;
  • dificultati de hranire.
 
Tratamentul pentru aritmie depinde foarte mult de tipul de aritmie.
 
Boala Kawasaki
 
Boala Kawasaki este o afectiune rara care afecteaza copiii si care poate provoca inflamatii la nivelul vaselor de sange, dar si febra, umflaturi la nivelul ganglionilor limfatici. Inca se mai fac cercetari pentru a se stabili cauza care declanseaza afectiunea. Tratamentul depinde de severitatea simptomelor, dar cel mai adesea presupune un tratament cu gamma globulina intravenoasa, sau aspirina. De asemenea, corticosteroizii pot scadea riscul de producere a complicatiilor. Copiii care sunt diagnosticati cu aceasta afectiune necesita monitorizare pe tot parcursul vietii, pentru a se urmari starea de sanatate a inimii.
 
Murmur cardiac
 
Acest murmur este facut de sangele care trece prin camerele, sau valvele inimii. De cele mai multe ori este inofensiv, dar exista cazuri in care murmurul poate fi o problema cardiovasculara serioasa. Acest murmur poate fi cauzat de febra, sau anemie. In cazul in care medicul cardiolog descopera acest murmur la un copil, va recomanda teste suplimentare pentru a se asigura ca inima copilului este sanatoasa. In general, murmurul cardiac se rezolva de la sine, dar daca murmurul inimii este cauzat de o problema a inimii, copilul poate avea nevoie de un tratament suplimentar. 
 
Pericardita
 
Pericardita inseamna ca membrana care inconjoara inima este inflamata/infectata. Cantitatea de lichid dintre cele 2 straturi creste, ceea ce afecteaza capacitatea inimii de a pompa sange. Pericardita poate aparea dupa:
  • interventie chirurgicala;
  • infectie bacteriana;
  • traumatism toracic.
 
Tratamentul in cazul pericarditei depinde de severitatea afectiunii, de varsta copilului, dar si de starea de sanatate a acestuia. 
 
Boli cardiace reumatice
 
Bolile cardiace reumatice pot afecta grav si permanent valvele si muschiul inimii. Muschiul cardiac inflamat poate duce la miocardita. 
 
Infectii virale
 
Virusurile afecteaza sanatatea inimii, tocmai pentru ca infectiile virale pot declansa miocardita, iar acest lucru poate afecta capacitatea inimii de a pompa sange in corp. Infectiile virale ale inimii sunt rare si prezinta, in general, putine simptome. Atunci cand apar manifestarile, acestea sunt similare cu simptomele gripei: oboseala, dificultati de respiratie, disconfort toracic. Tratamentul presupune medicamente prescrise de medicul cardiolog.
 
Este important sa mergi cu copilul la medic ori de cate ori constati aparitia unor manifestari anormale. De asemenea, automedicatia nu este indicata in cazul afectiunilor cardiace, mai ales la copii. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli cardiace

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aritmii

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0