Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a confirmat: Glutenul duce la ingrasare

S-a confirmat: Glutenul duce la ingrasare
Se pare ca procesul impotriva glutenului s-a incheiat, odata cu o cercetare recenta a unei echipe din Brazilia, publicata in ianuarie 2013 in Journal of Nutrition Biochemistry. Si s-a pus si semnul exclamarii la sfarsit.


Pentru ca lipseau datele stiintifice care sa confirme mecanismele prin care glutenul afecteaza sau nu obezitatea, studiul si-a propus sa examineze diferentele la nivelul unor markeri biologici specifici si al unora biochimici intre soarecii hraniti cu gluteni si cei a carora dieta il excludea.
Sidromul „burtii de grau” si modul in care aceasta duce la alte probleme de sanatate a fost obiectivul de demonstrat al studiului. Echipa de cercetare a ales acei markeri biologici care ar putea indica declansarea obezitatii si a sindromului metabolic, precursori ai diabetului si ai problemelor cardiace.
Ambele grupe de soareci au primit mancare grasa. Dar una dintre ele a fost hranita fara gluten, in timp ce cealalta grupa a primit 4,5% gluten, doza in dieta zilnica. Chiar si fara monitorizarea markerilor predeterminati, a fost evident ca soarecii hraniti fara gluten au slabit, fara a elimina lipide (grasime).
„Castigul in greutate asociat consumului de gluten are foarte putin de-a face cu continutul caloric”, spune Sayer Ji, unul dintre cercetatori. Dar proteinele glutenice afecteaza procesele endocrine si exocrine din organism, orientand metabolismul spre ingrasare.
Studiul demonstreaza, fara putere de tagada, ca principalul factor al obezitatii este glutenul, nu caloriile. Gandindu-ne ca ambele grupe de soareci folosite la test au fost hranite cu mancare grasa, iar grupa care a adoptat dieta fara gluten a slabit, ajungem la concluzia ca dietele fara grasimi sunt minciuni. Lucru suspectat si de alti nutritionisti care au reusit sa priveasca dincolo de matrix.
Asadar, cercetatorii brazilieni recomanda ca cei care sunt in pragul de a face diabet, care sunt supraponderali, au tulburari metabolice sau sufera de sindromul intestinului iritabil sa evite cerealele cu gluten, in special graul, pentru a stabili daca nu cumva glutenul este vinovat de suferinta lor.
Cum a devenit graul otrava chimica perfecta?
Graul modern, soiul semi-pitic, cu productie mare la hectar, este supranumit otrava chimica perfecta. Daca suferi de artrita, inflamatii, boli de inima, diabet si alte boli cronice, este foarte posibil ca originea acestor afectiuni sa fie consumul zilnic de produse e baza de grau.
Graul nu mai este, deci, ceea ce a fost odata, ci este un hibrid agricol creat pentru a rezista bolilor, pentru a creste mai repede si pentru a putea fi cu mai multa usurinta folosit in industria de paine. Prin urmare, in timp ce graul de acum 50-60 de ani avea 5% gluten, acum are 50% gluten.
Dr. William Davis, medic cardiolog, autor al cartii „Wheat Belly/ Loose the Wheat, Loose the Weight and Find the Path Back to Health” („Burta de Grau/ Elimina graul, scapa de kilogramele in plus si regaseste-ti drumul spre sanatate”, tr.n.) explica de ce graul este atat de nociv: „Noi nu consumam graul pe care l-au consumat mama si bunica noastra, ci un grau foarte diferit, care a suferit modificari genetice in timpurile in care modificarea genetica erau foarte imprecise si cu rezultate imprevizibile. Acest grau afecteaza oamenii in multe moduri, probabil cel mai nobil fiind stimularea apetitului, dar mai sunt si altele”.
Solutia: sa consumam alimente dintr-un singur ingredient (avocado, masline, ulei de masline, carne, legume, vegetale) si sa ne ferim de grau, inclusiv de cel integral.
 

Sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gluten

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta fara gluten

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Nu de putine ori ni se intampla sa simtim nevoia unui aliment dulce si chiar sa devenim nervosi din ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016