Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 moduri prin care poti sa-ti faci cafeaua sanatoasa

8 moduri prin care poti sa-ti faci cafeaua sanatoasa
Cafeaua este buna pentru tine. Pentru multi oameni, ea este, surprinzator, singura mare sursa de antioxidanti din dieta, in fata fructelor si legumelor. Cafeaua este 98% apa. Insa celelalte substante in proportia de 2% sunt cele mai importante. Aroma cafelei este data de 2-etilfenol, o substanta care in cantitati mai mari s-ar putea sa-ti provoace greata. Consistenta cremoasa a cafelei este data de acetil metil carbinol, o substanta ce se gaseste si in unt. Trigonelina ii da o aroma de pamant, dar lupta si cu bacteriile ce ataca dintii. 3,5 acid dicafeoylquinic este o alta substanta prezenta in cafea, care protejeaza creierul de radicalii activi.


In aceste conditii, invata cateva trucuri pentru ca bautura ta preferata sa fie super sanatoasa.
1. Uita de cafeina dupa ora 2 pm.
Cafeina este un stimulant. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne place cafeaua atat de mult. Cafeina ne da energie si ne ajuta sa ramanem treji cand suntem obositi. Dar, daca bem cafea tarziu in cursul zilei, ea poate sa interfereze cu somnul, ceea ce duce la tot felul de probleme. Astfel, este important sa eviti cafeaua spre seara. Daca trebuie si trebuie, alege o varianta decofeinizata (cu mai putina cafeina). Ora 2 pm nu este batuta in cuie, caci depinde si de cat de tarziu mergi la somn si de gradul de sensibilitate pe care-l ai la aceasta substanta.
2. Nu-ti pune prea mult zahar in cafea.
Este destul de simplu sa transformi cafeaua in ceva ce este absolut nepotrivit pentru consumul uman. Cel mai bun mod este a turna mult zahar, ceea ce, indubitabil, este cel mai toxic ingredient din dieta mdoerna. Zaharul, mai ales din cauza cantitatii mari de fructoza, poate cauza obezitate si diabet. Daca nu-ti poti sa-ti imaginezi viata fara dulce, foloseste stevie.
3. Alege un brand de calitate, preferabil organic.
Ca orice alte bun de consum, calitatea unui produs variaza in functie de metoda de procesare si de felul in care a fost cultivat/crescut. Boabele de cafea sunt stropide cu pesticide, erbicide si diverse toxine care nu au fost menite pentru consumul uman. Din acest motiv, recomandam, ori de cate ori este posibil, alegerea cafelei organice.
4. Nu folosi indulcitori artificiali.
Poate ti se pare o idee buna, avand in vedere ca nu au calorii. Dar studiile arata ca indulcitorii artificiali atrag si ei probleme de sanatate.
5. Adauga scortisoara.
Scortisoara ii da cafelei o aroma deosebita. Ea scade nivelul de glucoza din sange, colesterolul si trigliceridele la diabetici. 
6. Evita frisca si adaosurile cu putine grasimi care promit intensificarea aromei.
Toate aceste produse sunt intens procesate si pline de ingredente nenaturale, periculoase. Ce zici, in schimb, de un pic de smantana? Studiile arata ca, de fapt, produsele lactate cu multe grasimi sunt asociate cu un risc redus de obezitate.
7. Adauga putina cacao.
Cacaoa este si ea plina de antioxidanti si asociata cu tot felul de beneficii la nivelul sanatatii, inclusiv un risc redus de boli de inima.
8. Fierbe cafeaua folosind un filtru de hartie.
Cafeaua nefiltrata are cel mai mare numar de antioxidanti benefici, dar tot introduce diterpene in corp. Aceste diterpene au fost asociate cu niveluri mai ridicate de trigliceride, LDL si VLDL. Totusi, folosirea unui filtru de cafea opreste diterpenele si lasa cafeina si antioxidantii benefici sa-si faca loc.

Sursa: Care2.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.3 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cafea

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016