Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

14 tactici care te scapa de raceala si gripa

14 tactici care te scapa de raceala si gripa
Cand sezonul gripelor si racelilor este oficial deschis, ne gandim ca nu ne pot salva decat medicamentele. Iata cum sa treci peste aceasta perioada cu ajutorul remediilor naturiste, a plantelor medicinale si a catorva precautii de bun simt...


Spala mainile mai des. E un indemn pe care probabil il auzeai des in copilarie, insa care nu trebuie uitat nici la maturitate.
Evita sa pui mainile pe fata. Virusii, bacteriile sau microbii intra cel mai des in organism prin nas, ochi si gura.
Fii atenta la curatenie. Virusii pot ramane si pe suprafetele mobilierului din locuinta; sterge bine orice zona cu o solutie de curatare sau cu apa diluata cu otet.
Socialzeaza mai putin. Multimile si zonele publice colcaie de virusi in aceasta perioada. Evita sa iesi in aglomeratie (daca nu e absolut necesar) atunci cand stii ca este o epidemie.
Nu uita de sport. Exercitiile fizice moderate imbunatatesc functionarea sistemului imunitar si chiar ajuta la recuperarea mai rapida dupa o raceala.
Dormi suficient. Un studiu a aratat ca oamenii care dorm mai putin de sapte ore pe noapte sunt de trei ori mai sensibili la raceli. Asta se intampla deoarece organismul isi regenereaza puterea de protectie a sistemului imunitar in timpul somnului.
Umiditatea este importanta. Virusii prefera locuintele unde aerul este mai uscat – asta e si unul din motivele petnru care racelile si gripele apar cel mai des iarna. Pentru a ridica gradul de umiditate din locuinta, cumpara un umidificator sau aseaza pe calofirer un vas cu apa.
Intareste-ti organismul cu antioxidanti. Alimentatia sanatoasa joaca un rol importanta in funtionarea sistemului imunitar. Daca mananci si alimente bogate in antioxidanti, precum legume cu frunze, afine sau chiar ceaiuri, vei ajuta si mai mult organismul.
Vitamina D. Se stie ca aceasta intareste sistemul imunitar, asa ca iarna, cand soarele este mai slab, si oamenii sunt mai sensibili si raceasc mai repede. Pentru a schimba situatia, stai zilnic cu fata la soare, cel putin 5 minute.
Plantele medicinale. Fortifica sistemul imunitar si lupta impotriva virusilor si cu ajutorul plantelor medicinale. Echinaceea, usturoiul, condimente precum oregano si altele sunt cunoscute pentru calitatile lor de a lupta impotriva racelilor.
Odihna si relaxare. Stresul slabeste sistemul imunitar si ne lasa vulnerabili la raceli.
Gargara cu apa sarata. Se pare ca sarea distruge bacteriile. Daca te doare gatul, fa gargara cu 1/2 lingurita de sare amestecata intr-un pahar de apa; daca te doare gatul foarte rau, fa gargara cu apa si bicarbonat de sodiu pentru cateva zile si apoi incearca sarea. Nu uita sa te hidratezi corect in toata aceasta perioada.
Nu lua medicamente dupa ureche. Medicamentele decongestionante si cele care te scapa de dureri nu fac altceva decat sa aline simptomele, insa nu lupta cu problema. Folosirea continua a acestor tipuri de medicamente va avea un efect de recul si, odata incetata administrarea, simptomele pot reaparea cu o putere si mai mare.
Foloseste remedii naturale. Macar o data, incearca sa te tratezi cu remedii naturiste. Cine stie, poti avea o surpriza. Poti descoperi ca dadeai bani degeba pe medicamentele din farmacie, cand alte remedii, mai ieftine si mai naturale, se gasesc exact in piata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sistemul imunitar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre raceala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gripa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre virus

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0