Evita sa pui mainile pe fata. Virusii, bacteriile sau microbii intra cel mai des in organism prin nas, ochi si gura.
Fii atenta la curatenie. Virusii pot ramane si pe suprafetele mobilierului din locuinta; sterge bine orice zona cu o solutie de curatare sau cu apa diluata cu otet.
Socialzeaza mai putin. Multimile si zonele publice colcaie de virusi in aceasta perioada. Evita sa iesi in aglomeratie (daca nu e absolut necesar) atunci cand stii ca este o epidemie.
Nu uita de sport. Exercitiile fizice moderate imbunatatesc functionarea sistemului imunitar si chiar ajuta la recuperarea mai rapida dupa o raceala.
Dormi suficient. Un studiu a aratat ca oamenii care dorm mai putin de sapte ore pe noapte sunt de trei ori mai sensibili la raceli. Asta se intampla deoarece organismul isi regenereaza puterea de protectie a sistemului imunitar in timpul somnului.
Umiditatea este importanta. Virusii prefera locuintele unde aerul este mai uscat – asta e si unul din motivele petnru care racelile si gripele apar cel mai des iarna. Pentru a ridica gradul de umiditate din locuinta, cumpara un umidificator sau aseaza pe calofirer un vas cu apa.
Intareste-ti organismul cu antioxidanti. Alimentatia sanatoasa joaca un rol importanta in funtionarea sistemului imunitar. Daca mananci si alimente bogate in antioxidanti, precum legume cu frunze, afine sau chiar ceaiuri, vei ajuta si mai mult organismul.
Vitamina D. Se stie ca aceasta intareste sistemul imunitar, asa ca iarna, cand soarele este mai slab, si oamenii sunt mai sensibili si raceasc mai repede. Pentru a schimba situatia, stai zilnic cu fata la soare, cel putin 5 minute.
Plantele medicinale. Fortifica sistemul imunitar si lupta impotriva virusilor si cu ajutorul plantelor medicinale. Echinaceea, usturoiul, condimente precum oregano si altele sunt cunoscute pentru calitatile lor de a lupta impotriva racelilor.
Odihna si relaxare. Stresul slabeste sistemul imunitar si ne lasa vulnerabili la raceli.
Gargara cu apa sarata. Se pare ca sarea distruge bacteriile. Daca te doare gatul, fa gargara cu 1/2 lingurita de sare amestecata intr-un pahar de apa; daca te doare gatul foarte rau, fa gargara cu apa si bicarbonat de sodiu pentru cateva zile si apoi incearca sarea. Nu uita sa te hidratezi corect in toata aceasta perioada.
Nu lua medicamente dupa ureche. Medicamentele decongestionante si cele care te scapa de dureri nu fac altceva decat sa aline simptomele, insa nu lupta cu problema. Folosirea continua a acestor tipuri de medicamente va avea un efect de recul si, odata incetata administrarea, simptomele pot reaparea cu o putere si mai mare.
Foloseste remedii naturale. Macar o data, incearca sa te tratezi cu remedii naturiste. Cine stie, poti avea o surpriza. Poti descoperi ca dadeai bani degeba pe medicamentele din farmacie, cand alte remedii, mai ieftine si mai naturale, se gasesc exact in piata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
