Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ananasul - un aliment-medicament delicios

de Rebeca Roman la 2016-04-25
Ananasul - un aliment-medicament delicios
Acest delicios fruct exotic isi are originea in Brazilia si Paraguay. Adus in Europa de catre Columb, in secolul al XV-lea, a devenit unul din cele mai indragite fructe in intreaga lume.



Preferat in special datorita gustului deosebit, ananasul este mai mult decat o sursa de vitamina C. Acest fruct rafinat are adevarate proprietati medicinale si respecta dictonul potrivit caruia alimentele ar trebui sa ne fie cele mai bune medicamente.

1. Ananasul prelungeste tineretea

O sursa bogata de vitamina C, ananasul contribuie la formarea colagenului, responsabil de aspectul tanar al pielii. Enzimele si vitaminele continute de ananas ajuta la mentinerea sanatatii articulatiilor si a flexibilitatii vaselor de sange.

2. Oase si ochi sanatosi

Beta-carotenul continut de ananas, asemanator celui continut de morcovi, este indispensabil pentru sanatatea ochilor si prevenirea deteriorarii vederii.
De asemenea, o portie de ananas asigura organismului 70% din doza zilnica recomandata de mangan, un aliat al oaselor si al dintilor.

3. Mentinerea unui sistem digestiv sanatos

Enzimele din ananas sunt recunoscute pentru rolul lor in reglarea digestiei si echilibrarea metabolismului. In plus, fibrele solubile si insolubile contribuie la sanatatea tractului digestiv si asigura un tranzit regulat. Bromelina este enzima responsabila cu arderea caloriilor, datorita careia ananasul este recomandat in curele de slabire.

4. Prevenirea cancerului

Substantele active continute de ananas contribuie la reconstructia celulara, prevenind mutatiile periculoase. Datele existente arata un rol benefic in special in prevenirea cancerului de gat, mamar si bucal.

5. Vindecarea artritei

Compusii antiinflamatori ai ananasului calmeaza durerile musculare si previn durerile artritice. Vitamina C ajuta la productia de colagen si a tesutului conjunctiv, protejand articulatiile.

6. Sustinerea sistemului imunitar

Ananasul reprezinta una din cele mai delicioase surse de vitamine. Acestea intaresc sistemul imunitar, prin stimularea productiei de celule albe si protectia impotriva antioxidantilor.
Consumati ananas cand suferiti de raceli si alte infectii: reduce flegma si combate afectiunile respiratorii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.04 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ananas

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturale

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0