Ambele tipuri de gastrita cresc riscul de a dezvolta o serie de complicatii precum ulcerul, hemoragia, cancerul gastric, anemia sau limfomul, de aceea nu trebuie sa le neglijam si trebuie sa le tratam cat mai precoce atat simptomatologic, dar mai ales etiologic.
Simptome gastrita
Desi multi dintre noi putem fi complet asimptomatici, gastrita poate totodata determina:
Durere abdominala
Greata
Varsaturi
Balonare
Eructatii
Pierderea apetitului
Scaderea in greutate
Dieta pentru gastrita: cum avem grija de stomacul nostru?
Dieta se dovedeste a fi, inca o data, unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba de a ne pastra un corp sanatos. Trebuie sa alegem cu grija alimentele pe care le vom introduce in stomac, acestea putand sa faca diferenta pentru buna functionare a sistemului digestiv.
Trebuie sa nu uitam insa ca, indiferent cat de puternic sunt ameliorate simptomele bolii, schimbarea dietei nu va duce la vindecarea acesteia, pentru acest lucru fiind nevoie de investigatii suplimentare facute de un medic de specialitate si de un tratament bine pus la punct.
Gastrita: ce trebuie sa includa dieta noastra?
Sunt cateva alimente care ne pot ajuta sa ne amelioram simptomele, si acestea sunt:
Alimente bogate in fibre cum ar fi ovazul, merele, broccoli, morcovul si fasolea, care pot incetini cresterea lui Helicobacter Pylori
Alimente cu un continut scazut in grasimi cum ar fi pestele, puiul sau curcanul
Vegetale cu o aciditate scazuta, sau chiar cele cu un pH alcalin, pentru a nu leza suplimentar mucoasa gastrica
Bauturi fara cafeina
Bauturi necarbogazoase
Probiotice
Dieta pentru gastrita: ce alimente trebuie sa evitam?
Ca principiu de baza, grasimile pot agrava inflamatia gastrica, iar de aceea, orice aliment cu continut crescut de grasimi trebuie exclus din dieta atunci cand suntem diagnosticati cu gastrita. Nu trebuie sa neglijam nici efectul nociv al alimentelor acide, care vor leza suplimentar mucoasa gastrica. Trebuie sa excludem din dieta urmatoarele alimente:
Alcool
Cafea
Rosii, ananas, grapefruit, portocala, lamaie
Orice tip de leguma conservata in otet
Suc de fructe
Alimente prajite
Carnea de porc, slanina, smantana etc.
Parcurgeti lucrarea Scapa de problemele digestive. Cauze, explicatii si metode de preventie si aflati tot ce este necesar despre corpul dumneavoastra, de la microbiom si importanta acestuia in organism pana la afectiuni posibile ale fiecarui segment al sistemului digestiv! Lucrarea se poate comanda aici >>
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.33
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!