Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Somnul, cel mai pretios aliat al frumusetii tale

Somnul, cel mai pretios aliat al frumusetii tale
Iata aici cele 14 reguli de aur ale somnului: Oricat de mult ai munci, oricat de mult ai vrea sa te distrezi, trebuie sa tii seama ca un regim de viata  fara somn iti influenteaza frumusetea si santatea. Oboseala nu se combate cu cafea, ci cu somn. Somn reparator. Exista cateva norme esentiale pe care, daca le respecti, poti face din somn un aliat al sanatatii si frumusetii tale. Iata aceste norme: 1. Tine seama ca fiecare organism are un orologiu intern care-i regleaza viata. Fa efortul sa te culci, in acceasi zi, la aceeasi ora. 2. Fereste- te de cinele copioase pentru ca vei avea un somn greu si agitat. Seara trebuie sa mananci cu moderatie, evitand alcoolul si cafeaua. Studii recente arata ca o cafea bauta dupa pranz creeaza dificultati de adormire, iar o cafea dupa cina produce insomnie in zori. 3. Cel mai bine este sa dormi intr-o camera cu temperatura de 18-20 ° C. Bine ar fi ca, in fiecare seara, sa-ti aerisesti dormitorul. 4. E o idea gresita ca “te poti obisnui cu zgomotul”. Daca adormi cu televizorul aprins sau daca ai prin preajma o sursa de zgomot, vei adormi agitata si vei avea un somn obositor. In schimb, un fond sonor cu o muzica placuta poate favoriza adormirea si calitatea somnului. 5. Multi oameni, mai ales celibatarii, au obiceiul sa adoarma cu lumina aprinsa. E un obicei ostil odihnei. 6. E foarte important pe ce dormi. O saltea veche influenteaza in rau odihna. Chiar si cearceafurile au rolul lor. N-ati observat ca, dupa ce  ati schimbat asternutul, dormiti mai bine? 7. Somnul partenerului e un element essential al odihnei. Daca sotul sau sotia au un somn agitat, ai toate sansele sa nu dormi bine. 8. Evita ca, in fiecare seara, sa mananci un iaurt sau mar. 9. Ideal ar fi ca, inainte de culcare, sa bei sa o infuzie de ceai. 10. Este excelent sa faci miscare in fiecare zi ( dupa ora 18 nu e recomandat sa faci gimnastica). 11. Daca ai posibilitatea, orienteaza patul spre nord. 12. Nu dormi inconjurata de plante verzi si de buchete mari de flori. Ele iti consuma oxigenul. 13. Nu ezita ca, inainte de a te culca, sa pui pe perna cateva picaturi de esenta de musetel. 14. Maseaza-ti talpile cu o crema in care a fost adaugata esenta de musetel.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cafea

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0