Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile pentru sanatate ale cuisoarelor

de Alina Negrutiu la 2018-06-25
Beneficiile pentru sanatate ale cuisoarelor
In general, noi folosim cuisoarele in preajma si in timpul sarbatorilor de iarna, cand le punem in diverse retete si, in special, in vinul fiert. Dar am putea sa le folosim pe tot parcursul anului, datorita beneficiilor pentru sanatate pe care ni le ofera. Printre altele, cuisoarele sunt o sursa buna de mangan, seleniu, magneziu, acizi grasi omega-3, vitamina K, fibra si vitamina C.


Cuisoarele sunt originare din Insulele Moluce, Indonezia, cunoscute si ca Insulele Mirodeniilor.  Interesant este ca erau folosite de curtenii chinezi pe la 200 inainte de Christos pentru a obtine o respiratie proaspata cand i se adresau imparatului, altfel riscand sa fie decapitati. In zilele noastre, lider la productia de cuisoare este Zanzibarul.
 
Medicinal, cuisoarele sunt utili agenti antifungici, antibacterieni, antispectici si analgezici. Au si o doza mare de eugenol, despre care exista numeroase studii recente ce releva capacitatea sa de prevenire a toxicitatii produse de poluantii din mediu (tertaclorura de carbon) si a cancerului de tract digestiv sau a inflamatiilor articulatiilor.
 

Beneficii generale ale cuisoarelor

Cuisoarele au proprietati analgezice care pot fi folosite la tratarea diferitelor probleme dentare, cum ar fi durerile. Acestea stimuleaza memoria si circulatia sanguina. De asemenea, sunt benefice si pentru inima, ficat si stomac.
 
Cuisoarele pot vindeca eficient multe probleme digestive, cum ar fi ulcerul, flatulenta si dispepsia, din moment ce stimuleaza productia de enzime si digestia. Datorita beneficiilor antiseptice si germicidale, cuisoarele lupta cu infectii, cum ar fi racelile, gripa, bronsita si durerile artritice.

 

Beneficiile antiinflamatorii ale cuisoarelor

 
Aromoterapeutii folosesc adesea uleiul de cuisoare pentru a trata simptomele reumatismului si ale artritei. Uleiul aromatic de cuisoare, cand este inhalat, poate ajuta la diminuarea anumitor afectiuni respiratorii cum sunt racelile, gripele, astmul, bronsita si sinuzita.
 

Beneficiile analgezice ale cuisoarelor

Proprietatile analgezice ale uleiului de cuisoare pot tratat variate probleme dentale, cum sunt durerile de dinti. O ghem de vata inmuiat in ulei de cuisoare poate si folosit la eliminarea durerilor de gingii si la imbunatatirea sanatatii bucale in general.

 

Beneficiile antiseptice ale cuisoarelor

Cuisoarele si uleiul de cuisoare sunt antiseptice si un remediu eficient pentru tratarea taieturilor, infectiilor cu ciuperci, arsurilor, ranilor, piciorului atletului si a vanatailor. Proprietatile antiseptice ale uleiului de cuisoare face ca acesta sa fie un ingredient des intalnit in paste de dinti, ape de gura si spray-uri de gat. Amandoua dau un imbold sistemului imunitar, purificand sangele.
 

Beneficiile digestive ale cuisoarelor

Cuisoarele pot vindeca anumite boli digestive. Te scapa de falatulenta, diaree, indigestie si greata. 
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.63 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuisoare

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0