Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mese aromate, dar fara sare

Mese aromate, dar fara sare
Luna februarie este luna iubirii si, prin extensie, a inimii. De ce nu am avea atunci putina grija de inima noastra, incercand sa gasim alternative la sarea-n bucate?


Sarea este un ingredient important al majoritatii dietelor noastre. Partea dificila atunci cand vine vorba de eliminarea ei consta in faptul ca intensifica aromele si este usor sa exagerezi folosind sare, fara prea mare efort. O lingurita de sare are tot sodiul necesar pentru o zi intreaga. In cazul majoritatii oamenilor sanatosi, este recomandabil sa consume in jur de 2400 mg de sodiu zilnic. Ceea ce include toate alimentele pe care le mancam (covrigei, biscuiti, tocana, supa etc.). 
Si, desi toata lumea are nevoie de putina sare in dieta, indiferent de „cazierul” bolilor lor, este o idee buna sa reducem cumva aportul de sodiu. Iata cateva sugestii la care sa apelezi cand vrei sa cresti aroma mancarurilor, fara a adauga insa sare:
- Citrice: sucul sau coaja de citrice adauga foarte multa aroma multor mancaruri. 
- Ierburi proaspete, cum ar fi busuiocul, oregano, patrunjelul, menta, rozmarinul, tahonul sau cimbru (daca e sa mentionam doar cateva) sunt adaosuri perfecte la mancare, fie ca vorbim de o masa gatita sau de una formata din cruditati. Poti sa le congelezi sau sa le usuci, daca-ti raman de la o masa.
- Pune un catel de usturoi sau busuioc in sticla de ulei de masline, pentru a-i da acestuia ami multa aroma.
- Ierburile uscate sunt grozave pentru a le avea la indemana, pentru ca le poti pastra vreme indelungata. Incearca patrunjelul, oreganul, mararul, busuiocul, cimbrul, salvia, rozmarinul si praful de usturoi. 
- Foloseste condimente cu atitudine – pudra de chilli si pudra de ardei rosu, pentru a infierbanta orice fel de mancare.
- Condimentele si semintele, intregi sau macinate, adauga mulat aroma. Incearca coriandrul, chimenul, semintele de mustar, semintele de susan sau de mac. Pentru o dulceata moale a mancarii, incearca scortisoara, nucsoara sau cuisoare. 
- Cuburile de condimente cu putina sare sau fara sare adaugata sau pasta de tomate imbogatesc mancarurile tale.
- Alege amestecuri sau solutii de marinare fara sare.
- Fii atenta la condimentele pe care le cumperi, caci sunt, de obicei, burdusite cu sare.
- Foloseste ingrediente aromate, cum ar fi ceapa, usturoiul, ceapa verde, cartofii dulci, pastarnac, telina si morcovi, pentru a da aroma unor mancaruri care altfel sunt dependente de sare. 
Fii buna cu inima ta!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inima sanatoasa

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0