Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Briose cu dovleac si nuci

de Alina Ilie la 2014-10-07
Briose cu dovleac si nuci
Briosele cu dovleac au o textura pufoasa si sunt un delicu perfect pentru o zi de toamna. Vezi mai jos care sunt ingredientele necesare pentru aceasta reteta!


Aceste minunate briose cu dovleac au o consistenta pufoasa, sunt aromate si sunt potrivite pentru micul dejun sau in orice moment al zilei.
Reteta de briose cu dovleac trebuie incercata macar o data!
Dovleacul abunda in vitamine si nutrienti esentiali pentru organism: vitamine (A, E, C), betacaroten, saruri minerale, fitosteroli.
Vitamina A mentine sanatatea inimii, a ochilor si a pielii, betacarotenul previne cresterea glicemiei, zincul este benefic in tulburari hormonale iar potasiul scade tensiunea arteriala.
Spalam si curatam dovleacul de samburi si-l taiem felii. Punem feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem pentru aproximativ o ora, la foc potrivit. Dovleacul e gata atunci cand prinde o crusta si la apasare cu degetul este moale.
Miezul se pune in blender si se mixeaza cateva secunde pana obtinem un piure, pe care il vom folosi la prepararea brioselor.
Din aceasta compozitie vor iesi 24 de briose (2 tavi).
Ingrediente:
- 240 g unt;
- 300 g zahar brun;
- 500 g piure de dovleac copt;
- 2 oua;
- 500 g faina;
- un plic de praf de copt;
- o lingurita de scortisoara;
- 100 g nuci.
Briose cu dovleac si nuci - mod de preparare
Untul, la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul brun (pana se topeste), apoi adaugam piureul de dovleac si ouale si omogenizam compozitia. Acum vom incorpora ingredientele solide (faina amestecata cu praful de copt, scortisoara, nucile maruntite).
Turnam compozitia in forma de briose (le umplem trei sferturi) si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute pana se rumenesc. Incercam briosele cu o scobitoare sa vedem daca s-au copt in interior.
Lasam sa se raceasca, apoi le putem servi.
Pofta buna!

Sursa foto: pinterest.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016