Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce nu stiai despre transpiratie

Ce nu stiai despre transpiratie
Transpiratia este modul prin care corpul isi regleaza automat temperatura. Pe masura ce temperatura corpului creste, transpiratia se intensifica. Umiditatea duce si ea la aparitia transpiratiei. Un alt factor important este stresul. A, si sa nu uitam, tipul de haine pe care le porti pot sa te faca sa transpiri mai mult sau mai putin.


Ai intre doua si patru milioane de glande sudoripare. Si, da, femeile au mai multe decat barbatii. Dar glandele barbatilor produc mai multa transpiratie.
Din punct de vedere chimic, transpiratia din cauza caldurii, ca rezultat al activitatii fizice si al stresului este diferita. Iar transpiratia de stres miroase cel mai urat.
Si asta pentru ca transpiratia mirositoare este produsa de una din cele doua tipuri de glande sudoripare, cele numite glandele apocrine, care se gasesc in zone cu mult par, sub axila, in zona inghinala sau pe scalp. 
Daca te intrebi de ce unii oameni se inrosesc la fata si altii nu,s a stii ca explicatia consta in faptul ca mecanismul de transpiratie nu tine pasul cu toata caldura emanata. Astfel, organismul directioneaza mai mult sange spre piele pentru a se raci. De aici fata rosie. Dupa ce se ajunge la o stare fizica buna, corpul transpira mai repede si mai intens, astfel ca nu mai apare mereu imbujorarea.
Daca ai o transpiratie care iti inteapa ochii sau cand intra intr-o rana, care are gust sarat si lasa urme albe pe haine, tai o transpiratie sarata. Nu uita, in acest caz, sa inlocuiesti electrolitii pe care ii pierzi. In mod normal, trebuie sa astepti pana ti se face sete, dar organismul da semne doar cand suntem partial deshidratati. Cum apa constituie o componenta importanta in corp, ce se pierde prin transpiratie cva afecta sistemul circulator si capacitatea de reglare a temperaturii. Daca fluidele pierdute nu sunt inlocuite, exista riscul de a suferi de crampe, oboseala si alte complicatii.
Cea mai buna perioada pentru a aplica antiperspirant este pe timpul noptii, pentru ca aceste produse contin, de cele mai multe ori, aluminiu sau zirconiu, ambele infundand glandele si estompand producerea transpiratiei. Antiperspirantele sunt mai eficiente aplicate pe pielea uscata, asa incat dimineata, dupa dus, nu vor avea efect maxim, decat daca te usuci foarte bine. Stiai ca, in timpul exercitiilor afara, la caldura, atletii pot transpira „scapand” de 2-6 procente din greutatea corporala?
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.82 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre transpiratie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre barbati

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0