Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa mananci pentru o respiratie proaspata

Ce sa mananci pentru o respiratie proaspata
A trecut Sfantul Valentin, dar asta nu inseamna ca dragostea a disparut. Iar cea mai buna modalitate de a celebra dragostea este un sarut cat se poate de pasional. Dar acum vin eu si te intreb: cat de proaspata iti este respiratia?


Cu totii am cazut victima respiratiei neplacute (fie ca ne-am dat seama sau nu), dar exista cativa pasi pe care-i putem face pentru a evita un sarut mirositor. Este evident ca trebui, intai si-ntai, sa te speli pe dinti. Daca nu-ti cureti gura, particule mici de mancare raman acolo si favorizeaza cresterea bacteriilor (si a mirosului). Daca nu te speli bine pe dinti si nu folosesti ata dentara, vei ajunge sa-ti imbolnavesti gingia, o alta situatie favorabila mirosului de sconcs.
In mod normal, nu dintii sunt sursa mirosului neplacut, ci bacteriile care cresc pe limba. Daca vrei sa testezi daca ai sau nu o respiratie neplacuta, nu trebuie sa respiri in palmele facute caus, ci sa-ti lingi mana, sa lasi saliva sa se usuce si apoi sa mirosi.
Exista si boli care merg mana in mana cu o respiratie rea. Sindromul gurii uscate (cunoscuta si ca xerostomie) poate produce halitoza, la fel si infectiile orale, dar si refluxul acid si cancerul.
Dar cei mai multi dintre noi putem face ceva impotriva acestei neplaceri: ne spalam pe dinti si suntem atenti la ce mancam.
Apa
Hidratarea adecvata este tot ce-ti trebuie pentru o respiratie mai proaspata. Asta pentru ca apa iti inmoaie gatul si gura si spala bacteriile mirositoare si particulele alimentare.
Mere
Alimentele verzi bogate in fibre favorizeza producerea suplimentara de saliva. Saliva este bogata in oxigen, inamicul natutal al bacteriilor producatoare de miros din gura. Merele sunt bune si pentru ac ajuta la inlaturarea tartrului si a particulelor dintre dinti, alte surse de miros.
Guma
Evident, nu?! Guma este buna pentru ca favorizeaza producerea de saliva si inlatura particulele de mancare blocate intre dinti. Alege variante fara zahar, sa-ti protejezi dintii de carii.
Alimente bogate in vitamina C
Vitamina C poate opri bacteriile sa se inmulteasca si neutralizeaza mirosurile alimentelor recunoscute pentru puterile lor in acest domeniu: usturoiul si ceapa.
Iaurtul grecesc
Nu este numai o gustare sanatoasa, ci este bun si pentru respiratie. Reduce hidrogenul sulfurat din gura, un reziduu al bacteriilor anaerobe. Alege variante cu putin zahar, preferabil fara grasimi.
Paine integrala
Oricat de ciudat ar parea, o alimentatie saraca in carbohidrati poate duce la o respiratie deloc glamour. Asta pentru ca, atunci cand corpul tau nu are destui carbohidrati, arde grasimi si produce compusi care se cheama ketone. Acestea sunt eliminate de corp prin transpiratie, urina si, uneori, respiratie. 
Scortisoara
Exista un motiv pentru care atatea sortimente de guma au scortisoara: uleiul esential din scortisoara omoara bacterile producatoare de miros greu.
Ceaiul verde
Flavonoizii, antioxidantii care se gasesc in legume si in ceaiul verde, au si capacitatea de a impiedica bacteriile sa se lipseasca de dinti. Ceaiul verde este efficient si in scaderea nivelurilor de sulfati care dau miros urat, sulfati care sunt produsi de bacterii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre respiratie proaspata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceaiul verde

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0