Portii: 6-8
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente:
- 350 g faina
- 350 g zahar pudra
- 350 g ulei
- 5 oua mari
- 2 mere mari
- 1 lingurita de praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- 3 linguri pesmet
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 varf de cutit de sare
Mod de pregatire:
1. Preincalzeste cuptorul la 160 grade Celsius.
2. Amesteca praful de copt cu putina faina.
3. Unge o tava cu fundul detasabil cu putin ulei si tapeteaz-o cu faina sau pune hartie de copt in ea.
4. Pune uleiul si apoi ouale intr-un vas adanc cu deschidere mare si amesteca cu mizerul pana la omogenizare.
5. Adauga zoaja de lamaie si zaharul pudra (pastreaza un pic din acesta).
6. Incorporeaza treptat faina (cu ajutorul unui tel).
7. Curata merele si taie-le in bucati pe care le treci prin pesmetul amestecat cu scortisoara si zaharul pudra pastrat supa cum am spus mai sus.
8. Pune merele in aluat si amesteca incet cu o paleta de lemn.
9. Toarna aluatul in tava pe care o bagi la cuptor 40-45 de minute. Apeleaza la testul scobitorii pentru a vedea daca prajitura este gata.
Sa aveti pofta!
Sursa: cevabun.ro
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti
Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.5
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!