Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai periculoase alimente de pe masa de Craciun

Cele mai periculoase alimente de pe masa de Craciun
De pe masa de Craciun nu pot lipsi friptura de porc, sarmalutele, piftia sau cozonacul. Daca ati tinut post o perioada mai lunga, acestea trebuie consumate in cantitati moderate. Preparatele din carne de porc, mancarurile grase si bauturile alcoolice pot provoca balonari, crize biliare sau pancreatice daca consumate in cantitati excesive.


Iata care sunt cele mai periculoase alimente de la masa de Craciun, care iti pot afecta silueta, dar si sanatatea.
1. Mezeluri traditionale
Mezelurile traditionale (toba, caltabosul, lebarul) ingreuneaza digestia si pot fi periculoase pentru ficat si pancreas.
Mezelurile si afumaturile care contin foarte multa sare nu sunt recomandate in cantitati mari persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala.
2. Carnea prajita
Mancarurile traditionale de Craciun includ carnea de porc si carnati prajiti in untura sau ulei. Slanina, uleiul rafinat si untura cresc riscul de aparitie a bolilor maligne pentru ca acizii grasi saturati favorizeaza dezvoltarea tumorilor.
Friptura prajita in ulei ar trebui evitata pe cat posibil intrucat uleiul incins produce substante cu potential cancerigen: glicidamide, cetone si acrilamide.
3. Bauturi carbogazoase
Bauturile carbogazoase contin cantitati mari de zaharuri si coloranti nocivi pentru organism. Variantele dietetice sunt de asemenea daunatoare, intrucat contin indulcitori artificiali de tip aspartam.
4. Prajituri din comert
Trebuie acordata o atentie deosebita dulciurilor, mai ales in cazul persoanelor diabetice. Sunt de preferat prajiturile preparate in casa, cu un continut mai mic de zaharuri, decat prajiturile cumparate din supermarket.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre craciun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masa de craciun

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0