Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sarmalele lenese, reteta pe care o poate prepara si un copil

de Viorica Ghinea la 2017-12-15
Sarmalele lenese, reteta pe care o poate prepara si un copil
Multor femei le este frica sa gateasca sarmale pentru ca reteta se dovedeste a fi migaloasa, asa ca renunta la preparare rapid. Dar vestea buna este ca exista si sarmale lenese, o reteta pe care o poate prepara si un copil. Provocarile culinare nu sunt deloc grele, iar rezultatul este extrem de delicios. Citeste in continuare cum se prepara cea mai simpla reteta de sarmale si ce implica metoda de gatire.


Ingrediente necesare pentru reteta de sarmale lenese


- o jumatate de varza;

- 500 de grame de carne tocata de porc;

- doua oua;

- 100 de grame orez;

- un morcov:

- o ceapa;

- doua - trei linguri de pasta de tomate;

- cateva linguri de smantana;

- cateva fire de marar;

- piper;

- boia dulce;

- sare.

*Se mai pot adauga si alte condimente in functie de preferintele pe care le ai.

Cum se prepara reteta de sarmale lenese


Pentru inceput, pune orezul la fiert. Cat timp acesta sta pe foc, pregateste legumele. Taie varza si ceapa marunt si da morcovul pe razatoare, dupa care amesteca-le intr-un bol alaturi de oua si de carnea tocata.

Adauga peste acest mix piper, boia dulce, sare si alte condimente, daca doresti. Combina totul bine astfel incat sa se intrepatrunda aromele si sa obtii un preparat culinar cat mai apetisant.

Din acest amestec se modeleaza niste chiftele dupa dimensiunea dorita, care se pun intr-o tava termorezistenta. Toarna deasupra lor sosul obtinut din pasta de rosii si din smantana.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si tine-o acolo jumatate de ora, timp in care este indicat sa mai verifici starea preparatului. La final, toaca marar si presara pe deasupra. Vei fi innebunit dupa savoarea pe care o vor avea sarmalele lenese.


Vei impresiona pe toata lumea de la masa de Craciun cu aceasta reteta de sarmale lenese. Incearc-o si tu, apoi revino sa ne impartasesti rezultatele gastronomice obtinute.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.95 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarmale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condimente

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016