Ingrediente necesare pentru reteta de sarmale lenese
- o jumatate de varza;
- 500 de grame de carne tocata de porc;
- doua oua;
- 100 de grame orez;
- un morcov:
- o ceapa;
- doua - trei linguri de pasta de tomate;
- cateva linguri de smantana;
- cateva fire de marar;
- piper;
- boia dulce;
- sare.
*Se mai pot adauga si alte condimente in functie de preferintele pe care le ai.
Cum se prepara reteta de sarmale lenese
Pentru inceput, pune orezul la fiert. Cat timp acesta sta pe foc, pregateste legumele. Taie varza si ceapa marunt si da morcovul pe razatoare, dupa care amesteca-le intr-un bol alaturi de oua si de carnea tocata.
Adauga peste acest mix piper, boia dulce, sare si alte condimente, daca doresti. Combina totul bine astfel incat sa se intrepatrunda aromele si sa obtii un preparat culinar cat mai apetisant.
Din acest amestec se modeleaza niste chiftele dupa dimensiunea dorita, care se pun intr-o tava termorezistenta. Toarna deasupra lor sosul obtinut din pasta de rosii si din smantana.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si tine-o acolo jumatate de ora, timp in care este indicat sa mai verifici starea preparatului. La final, toaca marar si presara pe deasupra. Vei fi innebunit dupa savoarea pe care o vor avea sarmalele lenese.
Vei impresiona pe toata lumea de la masa de Craciun cu aceasta reteta de sarmale lenese. Incearc-o si tu, apoi revino sa ne impartasesti rezultatele gastronomice obtinute.
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
