Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consumul de rodie - cele mai importante benedicii pentru sanatate

de Camelia Diaconu la 2021-03-04
Consumul de rodie - cele mai importante benedicii pentru sanatate
Semintele dulci acrisoare ale rodiei sunt tot mai des intalnite in deserturile pe care la gasim in restaurante. Consumata in stare pura, rodia are o multime de beneficii asupra sanatatii organismului. Iata care sunt:


Chiar daca ti se pare migalos de curatat o rodie, trebuie sa stii ca, daca este consumata ocazional rodia poate face minuni la nivelul organismului. Iata de ce iti recomandam sa consumi rodie ori de cate ori ai ocazia.
 
Rodia intareste sistemul imunitar. Organismul are nevoie in fiecare zi de vitamina C, iar aceasta poate fi procurata din o multime de alimente. Rodia contine aprozimativ 15% din doza recomandata de vitamina C, ceea ce inseamna ca, daca este consumata cu regularitate, aceasta te poate feri de raceli si de gripe si nu numai. Te ajuta sa ai un organism sanatos in fata virusilor si bacteriilor.
 
Poate preveni cancerul. Datorita antioxidantilor din compozitie, rodia poate ajuta la prevenirea catorva tipuri de cancer. Cancerul de san, de prostata sau cancerul pulmonar poate fi tinut la distanta cu ajutorul consumului de rodie.
 
Previne aparitia placii bacteriene. Tartrul este des inalnit pe suprafata dintilor si asta din cauza alimentelor sau bauturilor pe care le consumam zilnic. Rodia contine acizi care ajuta la neutralizarea coloniilor de bacterii care formeaza placa bacteriana. Consumata pe termen lung, rodia chiar poate preveni si formarea cariilor.
 
Te protejeaza de soare. Actiunile nocive ale soarelui iti pot ataca pielea, insa consumul de rodie te poate apara de aceste efecte. Rodiile sunt bogate in vitamina E si neutralizeaza efectele negative pe care le are soarele asupra pielii. De asemenea, consumul de roide poate calma arsurile solare.
 
Reduc tensiunea arteriala. Daca ai tensiunea mare, atunci ar trebui sa stii ca un consum regulat de rodie te va ajuta sa reduci tensiunea. Sunt imbunatatiri semnificative dupa fiecare rodie pe care o consumi si chiar imediat dupa ce o consumi.
 
Iti protejeaza tenul. Un ten sanatos si luminos se vede la exterior in momentul in care consumi alimentele potrivite. Rodia este recomandata pentru ten deoarece te ajuta sa iti mentii elasticitatea pielii si sa previi imbatranirea prematura.
 
Te ajuta sa iti mentii greutatea. Consumul de rodie te ajuta sa ajungi la senzatia de satietate mult mai repede decat te asteptai. Contine o cantitate mare de fibre, astfel ca nu vei mai manca la fel de mult la fiecare masa. Poti introduce rodia in consumul zilnic deoarece te poate ajuta sa slabesti, daca asta iti doresti.
 
Previne si trateaza diareea. Rodia are proprietati astringente si poate fi consumata oricand daca te confrunti cu aceasta problema. Insa, ai grija sa nu exagerezi cu consumul deoarece poate avea si efect advers, respectiv constipatia.
 
Intareste sanatatea oaselor. Osteoartrita este afectiunea des intalnita la nivelul oaselor, atunci cand organismul este slabit. Ei bine, consumul de rodie te poate ajuta sa iti intaresti sistemul osos si sa previi aparitia acestei afectiuni.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.93 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0