Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai ciudate si rare 5 culori de ochi din lume: verde, chihlimbar, violet, negru si rosu

Cele mai ciudate si rare 5 culori de ochi din lume: verde, chihlimbar, violet, negru si rosu
De la galben pana la rosu, trecand prin violet, exista persoane pe care natura le-a inzestrat cu nuante mai deosebite ale ochilor. Despre ochi se spune ca sunt oglinda sufletului, ca o singura privire ne face sa ne indragostim si ca exista ochi cu putere malefica.


Este normal ca atunci cand ne uitam la o persoana, primul lucru pe care il remarcam sunt ochii. In mod normal o combinatie de melanina cu alti pigmenti da ochilor culoarea albastra, sau verde. Dar nu sunt singurele elemente care intra in combinatie. Unele boli sau mutatii genetice sunt capabile sa genereze nuante iesite din comun care fac ca privirile sa devina absolut captivante. Iata cele cinci nuante de ochi cele mai rare.

Verde
Desi toti cunoastem macar o persoana cu aceasta culoare de ochi, doar 2 la suta din populatia mondiala are aceasta culoare de ochi. Concentratiile sunt insa mai frecvente in tari precum Ungaria si Islanda si la unele grupuri etnice din Asia, precum pashtunii din Afganistan, din care face parte Sharbat Gula, fetita care in iunie 1985 a devenit vedeta in intreaga lume dupa ce a aparut pe coperta revistei National Geographic.

Chihlimbar
Aceasta nuanta de galben, datorata predominantei de lipocrom in iris, poate fi intalnita la multe persoane din tari europene, din Brazilia sau Asia. Medicii nu au gasit o explicatie genetica pentru aceasta culoare extravaganta si putin obisnuita a pupilelor.

Violet
Aceasta culoare, celebra in lume datorita ochilor lui Liz Taylor, se produce din cauza unui amestec de nuante de rosu si de reflexe albastrii, care dau ca rezultat un albastru violet intens. Este de asemenea frecventa la albinosi, desi sunt multe persoane normale care pot avea aceasta culoare de ochi, precum Elisabeth Taylor.

Negru
Ochii negrii sunt cei in care este practic imposibil sa se distinga irisul de pupila. Aceaste cazuri pot interveni cand culoarea irisului este de un caprui inchis practic negru, sau cand persoana in chestiune sufera de o boala congenitala, aniridie, sau lipsa totala a irisului. Doar 1 la suta din populatie are aceasta culoare de ochi, care este relativ comuna la persoanele cu ascendenta africana, asiatica sau la indigenii americani.

Rosu
Este culoarea cea mai rara dintre toate si se intalneste frecvent la persoanele albinoase. In cazurile cele mai severe irisul este total lipsit de melanina, astfel incat razele de soare strabat ochiul si reflecta hemoglobina din vasele de sange ale retinei, dand ochilor o nuanta rosiatica. Cei care au aceasta culoare de ochi sufera de fotofobie si de boli ca strabism, miopie sau astigmatism.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.79 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre culoare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ochi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre violet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre culoarea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ochilor

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0