Cel mai bun mod de a combate pielea uscata este sa tratezi problema din interior, prin alimentatie.
APA. Corpul uman este alcatuit din apa intr-un procent de peste 70%, asa ca primul pas spre prevenirea uscarii pielii in sezonul rece este cresterea consumului de apa. Bea mai multa apa decat de obicei, mai ales daca bei cafea, bauturi alcoolice sau sucuri carbogazoase.
GRASIMI SANATOASE. Pentru a combate uscarea pielii, pe timp de iarna trebuie sa mananci grasimi sanatoase, cunoscute si drept acizi grasi esentiali. Include in alimentatie mai mult peste gras precum somonul, macroul sau tonul ori prepara salatele cu ulei de canepa sau de in presat la rece.
VITAMINE. Ca sa scapi de pielea uscata si crapata, trebuie sa consumi suficienta vitamina A, E si D. Vitamina A se gaseste din plin in legume precum morcovii, cartofii dulci, varza, salata. Surse bune pentru vitamia E sunt semintele si nucile crude si nesarate precum semintele de dovleac, de floarea soarelui, nuci, migdale alune sau in cerealele integrale. Vitamina D se obtine prin expunerea la soare, insa cum pe timp de iarna soarele isi face rar aparitia, se poate obtine si din semintele de floarea soarelui, cartofii dulci, peste, oua si vlastari.
CREME SI MASTI. Cele mai bune creme hidratante pentru sezonul rece sunt cele care contin cele mai putine elemente chimice nocive, emulsificatori, conservanti si alcool, pentru toate acestea nu fac altceva decat sa irite pielea si asa uscata. Desi firmele de cosmetice tin mortis sa ne spuna ca produsele lor sunt naturale, numai o mica parte indeplinesc adest criteriu. Fii foarte atenta cand iti cumperi cremele de fata si citeste bine ingredientele. Ideale sunt cremele hidratante pe baza de uleiuri, care sa contina si vitaminele A, E si D. O alta varianta, mult mai naturale, sunt uleiurile presate la rece: ulei din seminte de struguri, ulei de avocado, ulei de canepa, de migdale sau de alune.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
