Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce este obligatoriu sa mananci suficienti carbohidrati

De ce este obligatoriu sa mananci suficienti carbohidrati
Intr-o lume in care pare ca toti sunt la dieta si vor sa slabeasca cat mai repede posibil, vedem cum multi renunta la carbohidrati. Dar trebuie oare sa-i alungam fara mila? Este important sa ne dam seama ca unii carbohidrati ne vor fi utili in a ajuta functionarea corecta a organismului. Daca le intorci spatele, gresesti din mai multe puncte de vedere.


Carbohidratii si tiroida.
In primul rand, tiroida are nevoie de carbohidrati. Daca nu mananci multa vreme acest tip de macronutrient, vei incepe sa suferi de hipotiroidism, asa ca te vei trezi cu o problema clinica pe cap.
Unele dintre simptomele cheie dupa care sa te uiti este ca ti-este frig tot timpul, esti obosita si letargica si te ingrasi.
Cu alte cuvinte, ceea ce a inceput ca o dieta de slabire, sfarseste prin acumularea de kilograme.
Carbohidratii si rata metabolica.
Urmatorul lucru de care trebuie sa tii cont este ca, atunci cand vine vorba de dieta, eliminarea carbohidratilor este strans legata de afectarea ratei metabolice. Daca scoti prea multi carbohidrati, rapiditatea cu care arzi calorii zilnic scade, ceea ce inseamna ca procesul de pierdere a grasimilor are si el de suferit.
Si asta are legatura cu impactul pe care carbohidratii il au asupra tiroidei, dupa cum am precizat anterior, dar si cu faptul ca dietele cu putini carbohidrati schimba nivelurile de leptina, un hormon care regleaza senzatia de foame si rata de ardere a grasimii.
Dietele cu mai multi carbohidrati tind sa mentina nivelurile de leptina la un grad optim, ceea ce, pe termen lung, te ajuta la slabit.
Carbohidratii si nivelul de energie.
Daca scoti carbohidratii, stii si tu ce se intampla: esti obosita. De abia vrei sa te misti, daramite sa mergi la sala. Carbohidratii sunt prima sursa de combustibil pentru organism, singura pe care acesta o poate folosi cand faci sport. De fapt, daca nu consumi carbohidrati, nici nu vei vedea rezultate.
Carbohidratii si starea de spirit.
Multe persoane trec acest factor cu vederea, dar, daca nu consumi deloc carbohidrati, corpul va mai secreta serotonina, un neurotransmitator cheie care influenteaza starea de spirit si modul in care te simti. 
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carbohidrati

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0