SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Desertul zilei: tarta de mere si nuci

de Ana-Maria Tudor la 2015-03-23
Desertul zilei: tarta de mere si nuci
Daca te-ai hotarat sa tii o cura de slabire sau pur si simplu vrei sa renunti la dulciuri si alimentele bogate in calorii, asta nu inseamna ca trebuie sa iti iei gandul de la orice desert.


Sigur, deserturile cumparate din comert sunt in mare parte bogate in calorii, pline de E-uri si alimente mai putin sanatoase, insa poti prepara rapid un desert delicios, usor si sanatos la tine acasa.

Astazi iti propunem tarta cu mere si nuci: ideala chiar si atunci cand tii un regim.
Ai nevoie de:

2 mere
2 albusuri
3 linguri dulceata de portocale
50g smantana
50 g fulgi de ovaz
40 g nuci macinate
50 g faina integrala de grau
jumatate de lingurita de cardamom
jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
indulcitor
coaja de portocala rasa
200 de g crema de branza cu 0% grasime
unt

Cum se face:
Amesteca intr-un bol faina, nucile macinate si fulgii de ovaz pisati. Pune intr-un alt vas separat jumatate din crema de branza si untul, pe care le vei bate cu telul sau mixerul pana se omogenizeaza, adaugand pe rand indulcitor, coaja rasa de portocala, bicarbonat si sare si vei amesteca in continuare. Apoi vei adauga si restul condimentelor uscate, vei amesteca pana compozitia devine una omogena si vei baga bolul la frigider pentru jumatate de ora.
Daca ai la dispozitie o tava rotunda, vei intinde cu aluatul direct in ea (foloseste o foaie de copt sau unge tava bine cu unt!), pe care il vei acoperi cu o folie de aluminiu si il vei baga la cuptor pentru cinci minute.

Lasa apoi aluatul la racit si ocupa-te de umplutura. Pune intr-un bol crema de branza ramasa, smantana, cele doua albusuri de ou, o lingurita si jumatate de dulceata  si cardamom, pe care le vei amesteca bine cu mixerul, iar apoi vei intinde compozitia pe blatul racit. Adauga deasupra marele feliate potrivit, acopera tava din nou cu folie de aluminiu si bag-la cuptor pentru jumatate de ore.
Scoate tarta cu 15 minute inainte de a fi gata, inveleste feliile de mere cu o lingurita si jumatate de dulceata de portocale si bag-o inapoi la cuptor fara folie, pana cand se inmoaie merele.
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare


Mai multe articole despre tarta de mere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert usor

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016