Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Desertul zilei: tarta de mere si nuci

de Ana-Maria Tudor la 2015-03-23
Desertul zilei: tarta de mere si nuci
Daca te-ai hotarat sa tii o cura de slabire sau pur si simplu vrei sa renunti la dulciuri si alimentele bogate in calorii, asta nu inseamna ca trebuie sa iti iei gandul de la orice desert.


Sigur, deserturile cumparate din comert sunt in mare parte bogate in calorii, pline de E-uri si alimente mai putin sanatoase, insa poti prepara rapid un desert delicios, usor si sanatos la tine acasa.

Astazi iti propunem tarta cu mere si nuci: ideala chiar si atunci cand tii un regim.
Ai nevoie de:

2 mere
2 albusuri
3 linguri dulceata de portocale
50g smantana
50 g fulgi de ovaz
40 g nuci macinate
50 g faina integrala de grau
jumatate de lingurita de cardamom
jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
indulcitor
coaja de portocala rasa
200 de g crema de branza cu 0% grasime
unt

Cum se face:
Amesteca intr-un bol faina, nucile macinate si fulgii de ovaz pisati. Pune intr-un alt vas separat jumatate din crema de branza si untul, pe care le vei bate cu telul sau mixerul pana se omogenizeaza, adaugand pe rand indulcitor, coaja rasa de portocala, bicarbonat si sare si vei amesteca in continuare. Apoi vei adauga si restul condimentelor uscate, vei amesteca pana compozitia devine una omogena si vei baga bolul la frigider pentru jumatate de ora.
Daca ai la dispozitie o tava rotunda, vei intinde cu aluatul direct in ea (foloseste o foaie de copt sau unge tava bine cu unt!), pe care il vei acoperi cu o folie de aluminiu si il vei baga la cuptor pentru cinci minute.

Lasa apoi aluatul la racit si ocupa-te de umplutura. Pune intr-un bol crema de branza ramasa, smantana, cele doua albusuri de ou, o lingurita si jumatate de dulceata  si cardamom, pe care le vei amesteca bine cu mixerul, iar apoi vei intinde compozitia pe blatul racit. Adauga deasupra marele feliate potrivit, acopera tava din nou cu folie de aluminiu si bag-la cuptor pentru jumatate de ore.
Scoate tarta cu 15 minute inainte de a fi gata, inveleste feliile de mere cu o lingurita si jumatate de dulceata de portocale si bag-o inapoi la cuptor fara folie, pana cand se inmoaie merele.
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare


Mai multe articole despre tarta de mere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert usor

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016