Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reclamele la produsele fast food cresc rata obezitatii in randul copiilor

de Sunt Fericita la 2021-08-25
Reclamele la produsele fast food cresc rata obezitatii in randul copiilor
Obezitatea a devenit o boala tot mai des intalnita in randul copiilor romani, iar principalul motiv al aparitiei sale este expunerea celor mici la videoclipuri publicitare care promoveaza mancarea mai putin sanatoasa.


Rezultatele unui studiu recent arata ca reclamele la mancarea de tip fast food difuzate la televizor in timpul programelor pentru copii au o influenta negativa in randul acestora si ii determina sa le ceara parintilor astfel de alimente.

Potrivit raspunsurilor date de parinti, copiii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani care au urmarit reclame pe canalele destinate lor au fost mai tentati sa le ceara parintilor sa mearga sa manance la McDonalds sau la Burger King. Cele doua lanturi de restaurante fast food si-au orientat aproximativ 80% din spatiul publicitar dedicat copiilor spre cele patru retele de cablu de desene animate mentionate.

Cu cat un copil a vazut mai multe reclame TV dedicate mancarii de tip fast food pentru cei mici, cu atat mai numeroase au fost vizitele in familie la restaurantele de tip fast food pentru a consuma acea mancare cu surprizele aferente, de regula o jucarie sau un carton cu un personaj dintr-un film pentru copii, potrivit uneia dintre concluziile studiului publicat in revista Journal of Pediatrics.

Potrivit unui studiu al Ministerului Sanatatii, in Romania, un sfert dintre copiii cu varsta de opt ani sunt supraponderali sau obezi.

"Prevalenta obezitatii este semnificativ mai mare in mediul urban fata de mediul rural si cel semi-urban si de aproape de doua ori mai mare la baietii de opt ani din Romania fata de fetele cu aceeasi varsta", potrivit Ministerului Sanatatii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fast food

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0