Mai tarziu, gladiola avea sa fie apreciata si pentru florile sale deosebit de frumoase. In Europa secolului al XVIII-lea, bulbii de gladiola ajung sa se vanda pe piata neagra ca amulete, o ramasita a credintelor antice legate de puterea gladiolei de a indeparta moartea.
Inspre mijlocul secolului al XIX-lea sunt importate noi specii din zona sud-africana, iar M. Bedingauz reuseste in 1837 sa obtina prima specie hibrida, Gladiolus gandavensis. Tot in aceeasi perioada, semn ca gladiola beneficia de interes si era la moda, M Leichtchin obtin alta specie hibrida, numita Gladiolus childsii.
In secolul al XX-lea, noi specii de gladiola au fost aduse din zona lacului Victoria, si de atunci s-au creat sute de specii hibride, cu o multitudine de culori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
