Mai tarziu, gladiola avea sa fie apreciata si pentru florile sale deosebit de frumoase. In Europa secolului al XVIII-lea, bulbii de gladiola ajung sa se vanda pe piata neagra ca amulete, o ramasita a credintelor antice legate de puterea gladiolei de a indeparta moartea.
Inspre mijlocul secolului al XIX-lea sunt importate noi specii din zona sud-africana, iar M. Bedingauz reuseste in 1837 sa obtina prima specie hibrida, Gladiolus gandavensis. Tot in aceeasi perioada, semn ca gladiola beneficia de interes si era la moda, M Leichtchin obtin alta specie hibrida, numita Gladiolus childsii.
In secolul al XX-lea, noi specii de gladiola au fost aduse din zona lacului Victoria, si de atunci s-au creat sute de specii hibride, cu o multitudine de culori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
