Mai tarziu, gladiola avea sa fie apreciata si pentru florile sale deosebit de frumoase. In Europa secolului al XVIII-lea, bulbii de gladiola ajung sa se vanda pe piata neagra ca amulete, o ramasita a credintelor antice legate de puterea gladiolei de a indeparta moartea.
Inspre mijlocul secolului al XIX-lea sunt importate noi specii din zona sud-africana, iar M. Bedingauz reuseste in 1837 sa obtina prima specie hibrida, Gladiolus gandavensis. Tot in aceeasi perioada, semn ca gladiola beneficia de interes si era la moda, M Leichtchin obtin alta specie hibrida, numita Gladiolus childsii.
In secolul al XX-lea, noi specii de gladiola au fost aduse din zona lacului Victoria, si de atunci s-au creat sute de specii hibride, cu o multitudine de culori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.07
din 5
- 7 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!