Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Lectia de nutritie: Sa invatam despre legume

Lectia de nutritie: Sa invatam despre legume
Lectia de nutritie: Sa invatam despre legume

Daca mananci legume, reduci riscul aparitiei diabetului de tip 2, a cancerului de stomac sau colon. Pentru ca nu au prea multe calorii, legumele pot fi folosite cu succes in diete de slabire. Nu au colesterol si sunt importante surse de nutrienti ca potasiul, fibra alimentara, acidul folic, vitamina A, vitamina E sau vitamina C.


In medie, legumele contin:
- 0,5-1,5% proteine (cartofii au 2%, iar mazarea verde 5-6%);
- carbohidrati in proportii variabile (1-5% in salata, dovlecei, rosii, vinete, castraveti, verdeturi; 5-10% in fasole verde, ceapa, bame, morcovi, praz, sfecla, telina, mazare verde, varza de Bruxelles, carote; 15-20% in cartofi, hrean, fasole uscata fiarta, mazare uscata fiarta); 
- celuloza cu o structura mai fina decat cea din cereale; 
- legumele si leguminoasele verzi contin aminoacizi esentiali (in special triptofan);
- grasimi in cantitati foarte reduse;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala Culegere exercitii rezolvate la matematica clasa a VIII-a


Prin Culegerea de probleme si exercitii copilul tau si matematica vor deveni cei mai buni prieteni Vei spune poate ca ai biblioteca plina ochi de carti si culegeri de matematica din toate timpurile mai de pe vremea ta cand Gheba si Petrica dadeau de furca micilor matematicieni sau mai recente raportate la noile programe...

Oferta Speciala
valabila 48h
- 70-95% apa (in castraveti, tomate, salata si ridichi chiar 93 - 95%);
- vitamine: C in verdeturi, ardei gras, rosii, sparanghel, cartofi si ceapa cruda, caroten in spanac, loboda, morcovi, patrunjel, ardei rosu, ceapa verde, vitamina K in conopida, urzica, spanac, varza, laptuci, vitamine din complexul B in fasolea si mazarea verde, cartofi, sfecla rosie, varza, spanac si salata si vitamina E in mazare verde, varza si spanac;
- minerale: potasiu in morcovi, ridichi, cartofi, salata, castraveti; calciu in spanac, loboda, sfecla; fier in fasolea si mazarea verde, papadie, patrunjel, urzici, spanac, varza de Bruxelles; fosfor in mazarea verde boabe.
Legumele se impart in:
Legume radacinoase: morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ridichie, sfecla, 
Legume bulbifere - sunt legume bogate in carbohidrati, vitamine (B si C), uleiuri volatile si elemente minerale (calciu, fosfor): usturoi, ceapa, praz, 
Legume tuberculifere - reprezentantul principal este cartoful. 
Legume varzoase – varza, gulia si conopida,
Legume fructoase: patlagele rosii, ardei, dovlecei si pepeni, castraveti, patlagele vinete,
Legume pastaioase si boabe (leguminoase) (fasolea, mazarea, lintea, bamele si soia),
Legume frunzoase (spanacul, salata verde, loboda, macrisul),
Legume condimentare (mararul, patrunjelul, telina - frunzele, busteanul, tarhonul, cimbrul) ,
legume perene – hrean, sparanghel, anghinare, ciuperci comestibile.
Din punct de vedere al continutului de amidon legumele se impart in:
legume cu amidon (cartofi, mazare, fasole boabe, soia) – au valoare calorica mare, apropiata de a cerealelor;
legume fara amidon (vegetale: salata, varza, ardei gras, rosii) – se pot manca crude, teoretic in orice cantitate.
TINE MINTE: Fibrele din legume scad viteza de absorbtie a carbohidratilor; daca sunt fierte, celuloza este distrusa, amidonul se absoarbe mai repede si acestea ingrasa mai mult.
 
Sursa articol: www.nutrit.ro
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Spune-ne opinia ta despre "Lectia de nutritie: Sa invatam despre legume"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


2 + 7 =

Cele mai citite articole

Cine nu isi doreste o inghetata cu capsuni si smantana ca desert, mai ales in zilele calduroase de ...
Esti indragostita sau simti ca un barbat iti face cu ochiul si nu te poti abtine? Iti place sa te ...
Weekendurile de vara au un scop clar pentru parinti: petrecerea timpului impreuna cu copiii. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Păcat că nu scrie nimic despre gustul fiecăruia,la ce poate fi folosit etc...pare un articol ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0