SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Flori comestibile de care nici nu stiai si cateva reguli de care sa tii cont

Flori comestibile de care nici nu stiai si cateva reguli de care sa tii cont
Florile sunt folosite in mancaruri de mii de ani, pe tot globul - din China pana la greci si romani. Ba chiar multe culturi folosesc florile in bucataria traditionala. Adaugate in mancare, ele creaza un efect deosebit de interesant, dar dau si o aroma placuta. Iata cateva flori comestibile de care nici nu banuiai ca pot fi folosite si altfel decat ca plante decorative...


Florile comestibile trebuie consumate cu mare grija.
- mananca numai flori despre care stii sigur ca sunt comestibile;
- mananca flori pe care le-ai crescut tu in gradina sau ghivece; florile de la florarii sau sere sunt tratate cu pesticide si alte substante chimice nocive si chiar mortale pentru om;
- nu manca flori culese de pe marginea drumului sau din parcuri, pentru ca fie au crescut intr-un mediu extrem de poluat (ca marginea drumului), fie sunt tratate cu pesticide sau ierbicide;
- consuma numai petalele, nu si pistilul sau staminele;
- daca suferi de alergii, introdu treptat florile in retete, nu consuma mai multe odata;
- ca sa le pastrezi proaspete, aseaza florile in servete de hartie umede si apoi in vase de plastic care se inchid ermetic, pe care le poti pastra in congelator; apa inghetata revigoreaza florile ofilite.
Florile din familia ALLIUM. Toate florile care fac parte din familia Allium - praz, arpagic, usturoi - sunt flori comestibile. Aceste plante abunda de savoare si pot fi consumate in intregime.
ALBASTREA. Are un gust de iarba, usor amarui.
ANGELICA. In functie de varietate, florile cu culori ce variaza de la albastru pana la rosu au o aroma asemanatoare lemnului dulce.
ARUGULA. Florile de arugula au centrul mic si negru, iar gustul este usor piperat, la fel ca cel al frunzelor. Culorile variaza de la alb la galben cu dungi purpurii.
ASMATUI sau HASMATUCHI. Are un gust delicat, asemanator cu cel de anason.
BUSUIOC. Florile vin intr-o varietate ametitoare de culori, de la alb la roz si violet; aroma florilor de busuioc seamana cu cea a frunzelor, insa nu la fel de intensa.
BERGAMOTA SALBATICA. Florile sale rosii au o aroma mentolata.
CHIMEN. Florile galbene ale chimenului sunt comestibile si au o aroma asemanatoare lemnului dulce.
CICOARE. Petalele si mugurii de cicoare sunt putin amare si pot fi puse la murat alaturi de alte ierburi.
CITRICELE (portocal, lamai, lime, grapefruit, kumquat). Florile citricelor sunt dulci si foarte parfumate, motiv pentru care se folosesc in cantitati mici, ca sa nu modifice de tot gustul unei salate.
CORIANDRU. Florile sunt la fel de aromate ca frunzele si se folosesc numai proaspete.
CRIZANTEMA. Usor amarui, crizantemele vin intr-o varietate de culori si arome intepatoare sau piperate. Sunt comestibile numai petalele.
DOVLEAC. Florile se mananca fara stamine si au o aroma de... dovleac.
FLOAREA SOARELUI. De la ea se pot consuma petalele.
FUCHSIA. Florile cu gust intepator ale fuchsiei sunt mai ales folosite ca garnitura.
GALBENELE. Au un gust foarte bun. Florile sunt piperate, iuti si pisca la limba, iar portocaliul lor vibrant da culoare oricerai salate.
GAROAFA. De la ea se mananca numai petalele, care au gust dulce.
GLADIOLA. Tot in categoria florilor comestibile pe post de garnituri, gladiolele ne ofera petalele lor drept dar de la natura.
HIBISCUS. Folosite mai ales in ceaiul de hibiscus, florile au un gust puternic de fructe de padure si trebuie folosite moderat, pentru a nu modifica in intregime savoarea mancarii.
IASOMIE. Florile sale sunt de obicei folosite in ceaiuri, dar se potrivesc de minune si in retetele de dulciuri.
IMPATIENS. Florile nu au un gust deosebit, insa decoreaza foarte frumos orice desert, salata sau bautura.
ISOP. Frunzele si florile de isop au un gust subtil de anasoon si lemn dulce.
LEVANTICA. Dulci, picante si parfumate, florile de levantica dau savoare oricarei mese.
LILIAC. Florile au un parfum intepator, dar o aroma placuta de citrice.
LIMBA MIELULUI. Florile de limba mielului au tonuri albastrui si au gust asemanator cu cel al castravetilor.
MENTA. Florile sale sunt... mentolate, cum altfel.
MUSETEL. Mici si asemanatoare margaretelor, florile de musetel au un gust dulce si sunt cel mai adesea folosite la prepararea ceaiurilor.
NASTUREL. Este una din cele mai cunoscute flori comestibile. Florile sale au culori vibrante si o aroma dulce si putin iute.
OREGANO. Are flori frumoase, cu gust asemanator frunzelor.
PANSELUTA. Aroma lor se intensifica daca mananci toata planta, nu numai petalele.
PAPADIE. Are gustul usor amarui.
PATRUNJEL. Florile galbene ale patrunjelului au acelasi gust cu cel al frunzelor sale.
RIDICHE. Desi au culori variate, floride de ridiche au un gust distinct, piperat.
ROZMARIN. Florile au cam acelasi gust ca planta si se pot folosi ca garnituri in retete care folosesc deja rozmarinul ca si condiment.
SALVIA. Florile sale au aceeasi aroma ca si frunzele.
TRANDAFIR. Da la o parte baza alba si amara si foloseste numai petalele atat de parfumate in retete cu gust. Pot fi si garnitura pentru bauturi, deserturi sau gemuri. Toate speciile de trandafiri au flori comestibile, insa aroma lor este mai pronuntata la cele de culoare inchisa.
TRIFOI. Florile sale sunt dulci si au o aroma subtila de lemn dulce.
VIOLETE. O alta faimoasa floare comestibila, violeta se potriveste de minune ca garnitura in salate, deserturi sau bauturi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre flori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre comestibile

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gust

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aroma

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre petale

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
 
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016