“Hrana vie” se refera la hrana obtinuta direct din natura si nepreparata termic. Exista, in prezent, un curent care indeamna la intoarcerea catre natura, la natural si, in mod particular, catre hrana vie, ca solutie la bolile spiritului si indeosebi ale trupului.
Care sunt beneficiile pe care ti le ofera hrana vie?
Avantajele majore pentru organism ale hranei vii sunt:
- continut mai ridicat de fibre si continut mai redus de zaharuri. Prin aceasta, hrana vie elibereaza mai lent energia in organism, ajutand semnificativ la prevenirea si combaterea obezitatii si la mentinerea sub control a diabetului;
- pastrarea unor enzime cu rol important in metabolism si in regenerarea celulelor;
- mentinerea vitaminelor. Vitamina care este cel mai mult afectata de tratamentul termic (fierbere) este vitamina C, distrusa integral in cazul unei durate de fierbere mai mari de 8 – 10 minute;
- alimentele naturale dau mai repede senzatia de satietate datorita neincluderii de arome si potentiatori artificiali de gust. Practic, in cazul hranei vii, senzatia de satietate apare chiar in momentul in care organismul nu mai are nevoie de mancare.
Exista dezavantaje sau riscuri pe care le aduce consumul de hrana vie?
Din pacate exista. Omul s-a adaptat, vreme de zeci de mii de ani, consumului de alimente preparate termic. Riscurile consumului de alimente nepreparate termic se refera la:
- probleme de digestie, hiperaciditate gastrica si gastrite;
- ingerarea unor paraziti intestinali sau/ si bacterii nocive;
- ingerarea de substante toxice. Exista anumite alimente, cum ar fi de exemplu unele tipuri de ciuperci sau chiar de carne, care preparate termic sunt perfect sigure pentru corp, dar crude contin toxine periculoase pentru sanatate.
Care este, atunci, calea?
Calea de mijloc este, si de aceasta data, cea mai indicata. Sfatul nostru este sa consumati hrana vie, dar nu exclusiv. Alimentele pe care este indicat sa nu le consumati fara preparare termica sunt: ciupercile, carnea (de orice fel, chiar si cea de peste!), laptele (daca nu aveti garantia ca este curat). In privinta laptelui exista multe voci care spun ca laptele crud aduce beneficii certe sanatatii: enzimele lui sunt, intr-adevar, foarte utile organismului, dar pe de alta parte riscul consumarii de lapte crud este ridicat, din cauza bacteriilor patogene care se gasesc de obicei in el.
Alimente care se preteaza consumului in stare naturala, in afara fructelor si legumelor cunoscute: semintele de floarea soarelui si de dovleac, fasolea proaspata – boabe si pastai, dovleceii, conopida, vinetele (in cantitati moderate), mazarea proaspata (in cantitati moderate).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.67
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"