In spatele conceptului alimentar, se gaseste si o filosofie de viata: simplitatea este hranitoare, caci cele mai bune lucruri in viata nu costa nimic.
Cat despre alimentele hrana vie, acestea se impart in 12 categorii mari:
- fructe: alimente care cintin semintele necesare reproducerii propriei specii;
- frunze: au clorofila si multe minerale;
- seminte: dominante in proteine sau grasimi, in functie de specificul lor,
- leguminoase (mazare, fasole, alune, pastai): au multe proteine;
- flori;
- geremeni verzi: semintele si leguminoasele incoltite ating un anumit nivel de crestere si dezvolta frunze verzi;
- radacinoase: partea din pamant a plantei;
- vlastari: plante tinere care cresc din sistemul de radacini langa planta parinte;
- scoarta: partea exterioara protectoare a unui copac;
- tulpina: are fibre;
- vegetatia de apa: frunzele plantelor de mare, bogate in minerale (spirulina, algele care sunt considerate proteinele viitorului);
- ciuperci.
Dintre toate alimentele vii, cea mai buna combinatie (conform Sunfood Diet) implica un echilibru de 80%+ intre frunze verzi, fructe dulci si plante dominante in grasimi iar restul de 20% sa fie format din alimente din restul grupelor.
Medicul grec Hipocrate, adept se pare al alimentatiei netratate termic, spunea, printre altele, ca „Alimentele voastre sa va fie medicamente, iar medicamentele voastre sa va fie alimente”.
Sursa: viataverdeviu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
