Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei pentru amenajarea unei bucatarii in stil minimalist

de Sunt Fericita la 2021-09-22
Idei pentru amenajarea unei bucatarii in stil minimalist
Minimalismul nu inseamna doar sa ai mai putin. Evident, sortarea lucrurilor face parte din proces si trebuie sa o realizezi in mod regulat pentru a nu fi coplesit de obiecte. Acest lucru se aplica si in cazul bucatariilor. Cu toate acestea, minimalismul inseamna, mai ales, gandirea si regandirea functionalitatii obiectelor care te inconjoara zilnic. Iar aici, de mare ajutor este un mobilier ultrafunctional, atemporal si mai ales versatil. Interesul este de a optimiza spatiul, dar si de a-ti oferi un confort zilnic. Iata cateva sfaturi pentru a crea o bucatarie minimalista si functionala.


Alege un mobilier potrivit pentru bucataria minimalista


O bucatarie bine amenajata iti ofera zilnic o stare de confort si bunastare. Mobilierul de bucatarie trebuie ales in primul rand in functie de marimea camerei. Pentru un spatiu de dimensiuni reduse, o solutie practica ar fi un mobilier KIT, care:


  • este perfect adaptabil pentru incaperile mai mici;
  • are dimensiuni prestabilite;
  • este disponibil in mai multe culori si modele;
  • este potrivit pentru orice stil de decorare;
  • are un pret avantajos.

Daca spatiul de care dispui este mai generos, atunci poti opta pentru un mobilier modular. Iti ofera posibilitatea de a:


  • da frau liber imaginatiei;
  • combina piese diferite pentru a crea un set ideal si functional pentru bucataria ta;
  • inlocui cu usurinta usile, blaturile, manerele, daca peste timp vei dori sa-ti reamenajezi bucataria in alt stil. 

Alege mereu un mobilier realizat din materiale de foarte buna calitate, durabile, rezistente. Culoarea si stilul acestuia depind de gustul si preferintele tale. Opteaza pentru piese usor de integrat in orice design, precum mobila de bucatarie pentru toate gusturile, clasica, moderna, atemporala si, mai ales, functionala.

Sorteaza si grupeaza obiectele din bucatarie, pe categorii


Este o etapa importanta pentru a avea, la final, o bucatarie minimalista, dar practica. Incepe prin a scoate toate lucrurile din dulapuri, sertare, rafturi. Apoi poti grupa obiectele pe categorii, lucru care te va ajuta sa le pastrezi doar pe cele necesare si sa te debarasezi de cele inutile, dubluri sau cele care s-au deteriorat de-a lungul timpului. 


Ai putea, de exemplu, sa le sortezi astfel:


  • produse alimentare, bauturi, snack-uri;
  • vesela;
  • vase de gatit;
  • cutii de depozitare;
  • ustensile de gatit;
  • electrocasnice mici;
  • carti de bucate.

Incearca sa limitezi numarul de farfurii, pahare, boluri si tacamuri la cel al membrilor familiei tale. Pastreaza doar oalele, tigaile, tavile de cuptor pe care le folosesti cel mai des, iar acelasi lucru este valabil si pentru ustensilele de gatit.


Gaseste o alternativa la obiectele din plastic, precum cutiile de alimente, paie pentru bauturi, pahare de unica folosinta. O bucatarie minimalista inseamna, de asemenea, renuntarea la acest material, asadar, atunci cand sortezi, incearca sa pastrezi obiectele din sticla, bambus sau inox.

Adopta culorile si materialele potrivite unui decor minimalist


Minimalismul implica si alegerea materialelor si culorilor. Departe de a fi un cliseu, albul are un mare potential cand este vorba despre o bucatarie. Insa, te poti distra cu efectele produse de materialele si notele de accent din acest spatiu. Opteaza pentru o faianta lucioasa cu placi in forme originale, de exemplu, octogonale, pentru a aduce un plus de luminozitate camerei.


Alege obiecte de iluminat in forme interesante sau din materiale precum cuprul, inoxul sau alama.


Pentru a completa aspectul minimalist al bucatariei, concentreaza-te la detaliile care vor face diferenta. Opteaza pentru accesorii bine asortate, precum manerele si butonii mobilierului care pot fi in aceeasi nuanta cu bateria lavoarului. Foloseste-te de obiectele electrocasnice si alege-le pe toate de aceeasi culoare, pentru a da continuitate spatiului de lucru si pentru a le integra perfect in decor.


Adu o pata de culoare in bucatarie, prin alegerea unui covor interesant si practic, din materiale naturale, perne colorate pentru scaune, dar si prin integrarea in peisaj a unor plante verzi.


Cand simplitatea rimeaza cu eficienta, acesta este un pariu deja castigat pentru a avea o bucatarie amenajata intr-un stil minimalist, un spatiu functional care sa iti ofere liniste si buna dispozitie deopotriva si unde te poti bucura de momente placute si frumoase alaturi de cei dragi.


Sursa foto: Shutterstock

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0