Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Insomnia electronica, boala omului modern. Ce este insomnia electronica si ce remedii exista

Insomnia electronica, boala omului modern. Ce este insomnia electronica si ce remedii exista
Ai avut insomnii fara nici un motiv anume? Ti s-a intamplat sa nu poti sa dormi desi erai obosita? Medicii spun ca doar 20% dintre pacientii care se plang de oboseala cronica sufera de boli fizice identificabile si ca celelalte cazuri de epuizare ar putea fi o consecinta a "insomniei electronice", boala a omului modern, cauzata de dispozitivele electronice care ne populeaza viata.


In ultimii ani, medicii raporteaza o adevarata epidemie de maladii cu nume exotice sau autodiagnosticate - sindromul oboselii adrenale, candidiaza, hipotiroidia etc. - al caror simptom comun il constituie oboseala cronica. Studiile arata, insa, ca doar unul din cinci pacienti sufera cu adevarat de o boala fizica ce determina oboseala cronica.

Experti in domeniu au o explicatie mult mai simpla pentru acest simptom - "insomnia electronica". Trebuie sa inchidem smartphone-urile, laptopurile si alte gadget-uri in timpul noptii si sa avem conditii corecte de somn pentru a evita dezvoltarea unor maladii grave.

Multi pacienti care acuza oboseala cronica tot timpul, dar carora medicul le-a spus ca nu sufera de nicio boala, apeleaza la internet sau studiaza lumea celebritatilor pentru a gasi o explicatie pentru epuizarea lor.

De exemplu, actrita Gwyneth Paltrow si designerul Donna Karan au declarat ca incearca sa creasca nivelul de "alcalinitate din sange" pentru a scapa de boseala. Dannii Minogue pune oboseala pe seama hipotiroidiei cu care a fost diagnosticata.

Medicii din Marea Britanie se confrunta cu o crestere a numarului de persoane care se autodiagnosticheaza cu o anumita maladie. Un editorial din British Medical Journal trage un semnal de alarma asupra numarului in crestere de diagnostice de hipotiroidie puse gresit, pacientii apeland frecvente la alte tratamente decat cele clasice sau la medicina alternativa.

Internetul abunda in site-uri cu teste care se pot face acasa - de exemplu, candidatest.co.uk care ofera un test de depistare a sensibilitatii la candidiaza. Mostrele sunt trimise la niste laboratoare din Germania coordonate de practicanti ai medicinei alternative. Candida, o ciuperca, este presupusa a fi responsabila de o infectie care provoaca oboseala, depresie si dureri stomacale.

Medicina clasica nu crede ca aceasta boala exista decat in cazul unui numar extrem de mic de pacienti cu severe probleme ale sistemului imunitar, precum cei infectati cu HIV.

Dincolo de aceste diagnostice exotice, se pare ca exista o explicatie mai simpla pentru numarul in crestere al persoanelor suferind de oboseala cronica - somnul insuficient.

Insa multe persoane vor sa creada ca motivul oboselii de care sufera este unul mai special decat simplul somn insuficient si un stil de viata nepotrivit.

Luna trecuta, un studiu facut public de Organisation for Economic Co-operation and Development a scos la iveala faptul ca britanicii sunt cei mai obositi europeni - dorm mai putin de sase ore pe noapte, media europenilor.

Desi exista un procent mic de oameni care sufera de insomnie, o boala, majoritatea oamenilor sunt tinuti treji de dispozitivele electronice pe care le au in casa.

Astfel, un studiu realizat de cercetatorii de la Cambridge University Hospitals, la care au participat 6.000 de persoane, a stabilit ca inainte de culcare, peste 70% dintre adulti navigheaza pe site-urule de socializare, trimit e-mail-uri sau citesc site-urile cu stiri despre vedete.

Milioane de persoane isi lasa deschise smartphone-urile peste noapte, potrivit unui studiu realizat de fabricantul de paturi Silentnight. Expunerea la lumina stralucitoare emisa de ecranele computerelor si telefoanelor mobile poate induce in eroare organismul, impiedicand creierul sa adoarma.

Un numar de factori ce tin de stilul de viata pot conduce la exacerbarea problemei - dependenta de munca, dieta alimentara bogata in sare, zahar si grasimi, sedentarismul.

Profesorul Adrian Williams, de la London Sleep Centre, spune ca toate dispozitivele electronice trebuie inlaturate din dormitor, inclusiv televizoarele si laptopurile.

"Regula standard pentru igiena somnului este ca dormitorul este o camera pentru dormit si facut sex, nimic altceva", a mai spus acesta.

Somnul insuficient poate determina aparitia unui numar semnificativ de boli grave, precum diabetul si maladiile cardiace.

"Este o masura demodata, dar functioneaza: citeste inainte de culcare, te va ajuta sa adormi in mod natural", a concluzionat Williams.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oboseala cronica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oboseala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dispozitive

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre electronice

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0