Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lecturi de vacanta. Carti de citit pe plaja

Lecturi de vacanta. Carti de citit pe plaja
Cand plecam in vacanta, nu putem sa nu ne luam o carte cu noi. Dar ce carte? Ca sa scapam de chinul alegerilor, iata o selectie realizata de scriitorul Ariel S. Winter, o lista cu volumele pe care ni le recomanda sa le citim pe plaja in aceasta vacanta de vara...


Raymond Chandler, Jonathan Lethem sau Patricia Highsmith sunt cativa dintre cei mai celebri autori ai caror carti ar trebui sa le citim pe plaja in vacanta asta, recomanda un articol publicat de huffingtonpost.com.
Cartea "Adio, iubito/ Farewell, My Lovely" (1940), a lui Raymond Chandler, a aparut in limba romana la editura Nemira, in anul 2010. Cartea prezinta povestea lui Moose Malloy, care, cu opt ani inainte, traia cel mai frumos vis: urma sa o ia in casatorie pe rapitoarea roscata Velma. Insa planurile lor sunt zadarnicite de acuzatiile de jaf armat, sustinute de probe inscenate cu abilitate. Dupa ispasirea pedepsei, Malloy este din nou liber si prima sa dorinta este de a o reintalni pe Velma. Dar, intr-o zi caniculara, il intalneste intamplator pe Marlowe, care se ofera sa-l ajute. Tarat dintr-o spelunca in alta, in cautarea Velmei, Marlowe ajunge sa se confrunte atat cu gangsteri periculosi, gata oricand sa traga fara sa puna intrebari, cat si cu politisti corupti.
O alta carte buna de luat in sacosa si de citit de plaja in aceasta vara este "Un plan simplu/ A Simple Plan", de Scott Smith. Aparuta in limba romana in 2007, la editura Rao, "Un plan simplu" este o carte despre oamenii buni care fac uneori lucruri rele. Doi frati si un prieten gasesc patru milioane de dolari intr-un avion prabusit. Pilotul este mort. Nimeni nu cauta banii. Ca sa-i pastreze, nu trebuie decat sa astepte. Totul parea atat de simplu. Dar din clipa in care acest plan este pus in miscare, ordonata viata a lui Hank Mitchell scapa cu desavarsire de sub control, aruncandu-l intr-un tavalug de inselatorii, tradari si santaje, un haos total, care il impinge spre ceva ce nu si-ar fi imaginat vreodata: crime infaptuite cu sange rece.
Si volumul "Orfani in Brooklyn/ Motherless Brooklyn" (1999), de Jonathan Lethem, apare pe lista cartilor recomandate sa fie citite in acest an in vacanta de vara. Cartea a aparut si in limba romana, la Editura Leda, in traducerea Irinei Negrea. Declarat "cel mai bun roman al anului 1999" de The New York Times, volumul spune povestea lui Lionel Essrog, mascariciul Brooklynului, un orfan pe care impulsurile sindromului Tourette de care sufera il fac sa masacreze limba engleza in cele mai surprinzatoare si originale moduri. Impreuna cu trei veterani de la Orfelinatul pentru baieti St. Vincent, el munceste pentru agentia de detectivi a maruntului mafiot Frank Minna. Insa cand Frank este injunghiat mortal, lumea lui Lionel este zgaltaita din temelii.
Cartea "Strainii din tren/ Strangers on a Train", de Patricia Highsmith, aparuta in limba romana in 2004, la editura Litera, se regaseste pe aceeasi lista a recomandarilor de vacanta. Filmul realizat in 1959 de Alfred Hitchcock dupa acest volum a propulsat-o pe Patricia Highsmith la statutul de scriitoare prolifica de fictiune neagra.
Alte titluri recomandate a fi citite pe plaja, in vacanta de vara, sunt: "Batman: The Dark Knight Returns" de Frank Miller (1986), "The Engagement" de Georges Simenon (1933), "Nightmare Alley" de William Lindsay Gresham (1946), "Savage Night" de Jim Thompson (1953), "F is for Fugitive" de Sue Grafton (1989), "Broken Harbor" de Tana French (2012).
Acestora li se adauga volumul "The Twenty-Year Death", lansat anul acesta de Ariel S. Winter, scriitorul care recomanda cartile de citit pe plaja.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre citit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre citim

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plaja

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vacanta

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0